Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meerdere redenen voor daling Ecuadoraanse bananenexport

In de eerste twee maanden van dit jaar is de Ecuadoraanse bananenexport met 2,76% afgenomen, zo blijkt uit gegevens van Aebe. Acorbanec, de andere grote vereniging van Ecuadoraanse bananenexporteurs, heeft het over een daling van 3,51%. De afname wordt toegeschreven aan meerdere factoren, waaronder congestie in het Panamakanaal. Het oponthoud is verantwoordelijk voor 0,37 procentpunt van de algehele afname van de export en is de belangrijkste reden voor de daling van de uitvoer naar de Verenigde Staten.

Bovendien is de vraag naar bananen in Europa met 6,88% en in Rusland met 21,82% afgenomen. Deze drie markten vertegenwoordigen 60% van de Ecuadoraanse bananenexport. De inflatie is een bepalende factor in de Europese Unie. "De verhoging van de minimumprijs voor een karton bananen heeft deze markt doen kiezen voor import uit Colombia en Midden-Amerika", stelt Richard Salazar, directeur van Acorbanec.

In Rusland werden er fytosanitaire uitdagingen genoteerd. De export naar het Midden-Oosten ondervond dan weer de impact van de aanvallen van Houthi's op vrachtschepen in de Rode Zee. De teelt zelf had bovendien af te rekenen met hevige regenval en temperatuurstijgingen, wat leidde tot een lagere opbrengst.

Bron: expreso.ec

Publicatiedatum: