Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VS

"Hoge kiwiprijzen tot half mei"

De beschikbaarheid van geïmporteerde kiwi's is op dit moment aan de krappe kant in de Verenigde Staten. "De aanvoer kent veel uitdagingen. Griekenland, dat dit seizoen ongewoon grote maten had, is bijna klaar en Italië had een kleine oogst", zegt Nick Pacia, CEO van het Amerikaanse Trucco.

Desondanks zegt Pacia dat hij geen gat in de aanvoer verwacht, aangezien er nog een paar weken aankomsten van Grieks en Italiaans fruit op de planning staan. "Chili zal ook een week vertraging kennen, want het fruit heeft wat moeite met de rijping. De verlading begint volgende week of de week daarna, met de eerste aankomsten rond midden-eind april."

"We staan ook te popelen om het Nieuw-Zeelandse seizoen te starten met SunGold en groene kiwi's", zegt Pacia. "De eerste SunGold kiwi's zullen rond 20 april aankomen en de eerste groene kiwi's rond half mei."

Ontwikkelingen in de teeltlanden
Pacia merkt op dat het een paar uitdagende jaren zijn geweest voor de kiwisector. Zowel het noordelijke als het zuidelijke halfrond had minder kiwi's beschikbaar, wat een soort vacuüm heeft gecreëerd. "Dit jaar zou de situatie weer in evenwicht moeten zijn", zegt hij. "Italië werkt hard aan areaaluitbreiding en Griekenland wordt de grootste leverancier van groene kiwi's op het noordelijk halfrond."

De vraag naar kiwi's is sterk en dat is volgens Pacia geen verrassing. "We blijven onze belangrijkste partners zo goed mogelijk van fruit voorzien", zegt hij. "De algehele vraag overtreft momenteel het aanbod."

De prijzen zijn op dit moment extreem hoog. "Het record komt dicht in de buurt", beweert Pacia. "Echter, ik voorzie niet dat de markt binnenkort verandert. Voordat de markt zich stabiliseert, moeten er eerst enkele weken voldoende volumes worden aangevoerd. Vóór half mei zie ik weinig verandering", besluit hij.

Voor meer informatie:
Yasmin Pacia
Trucco
Tel: +1 914 391 5990 (VS)
ypacia@truccodirect.com
www.truccodirect.com

Publicatiedatum: