Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Volgende week eerste Maltezer aardappelen bij Altena Potatoes

"Maar liefst 20% minder aardappelen aangeplant op Malta"

Tholen - Aardappelen uit Malta vallen voor Pasen nog niet in Nederland te verwachten, zo vertelt Kees Schouten van Altena Potatoes uit Veen, die momenteel zijn leveranciers bezoekt. "Deze week beginnen ze met het doodspuiten van het loof en dan zullen van de week de eerste aardappelen worden gerooid."

"Volgende week zullen de Maltezer aardappelen bij ons arriveren, helaas kunnen we dit jaar niet profiteren van de paasverkoop, maar we hopen ze wel weer te hebben voordat de aardappelen uit Spanje en Frankrijk arriveren. De Santé-aardappelen staan er goed op, bij de Alpha's wisselt de situatie per perceel", vertelt de aardappelhandelaar.

Opvallend is dat er dit jaar 20% minder aardappelen zijn aangeplant op Malta. "Er is een enorme grondhonger en er worden veel percelen verkocht voor de bouw van appartementen. De grondprijs is hier ongelofelijk hoog, het lijkt Amsterdam wel", vervolgt Kees.

"Maar ik verwacht nog altijd een leuk volume vanuit Malta te kunnen verkopen. Aan de vraag ligt het niet, want de telefoon staat roodgloeiend wanneer we kunnen starten!"

Voor meer informatie:
Kees Schouten
Altena Potatoes
Veensesteeg 15
4264 KG Veen
Tel: 31(0) 416 691241
Mobiel: +31 (0) 653 127 488
kees@altena-bv.nl
www.altenapotatoes.com