Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorspelling oogsttijd erwten met nieuw hulpmiddel

De Processors and Growers Research Organisation (PGRO) heeft een geavanceerde voorspellingsinstrument onthuld om het oogsten van erwten in Groot-Brittannië te optimaliseren. Deze innovatieve tool, na meer dan vier jaar ontwikkeling, maakt gebruik van remote sensing, machine learning en historische opbrengstgegevens om oogstvoorspellingen te verbeteren met een marge van twee tot tien dagen voorafgaand aan de oogst, en voorspelt ook de opbrengstgrootte.

Leah Howells, PGRO's datawetenschapper, benadrukte het vermogen van het machine learning-component om uitgebreide datasets te analyseren op zoek naar trends die toekomstige voorspellingen verfijnen.

De tool, die dagelijks wordt bijgewerkt, consolideert essentiële informatie in een enkele visuele interface, waarbij rekening wordt gehouden met de kenmerken van de erwtenvariëteit om de nauwkeurigheid van de voorspellingen te vergroten. Het beoogt het oogstproces te stroomlijnen door het aantal handmatige rijpheidcontroles te verminderen, wat de industrie potentieel £30 miljoen kan besparen als het wijdverspreid wordt overgenomen. De ontwikkeling ervan werd gestimuleerd door de beperkingen van de huidige op warmte gebaseerde voorspellingsmethoden, die minder betrouwbaar worden door klimaatverandering. Deze tool is beschikbaar op abonnementsbasis en vertegenwoordigt de inzet van PGRO om de sector te ondersteunen door middel van technologische vooruitgang.

Bron: httpsfarminguk.com

Publicatiedatum: