Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regio Oogst haalt ruim 125.000 euro op met crowdfunding voor stadsboerderijwinkel in Nijmegen

Regio Oogst, een lokale coöperatie van boeren, telers, makers en burgers, opent de eerste stadsboerderijwinkel van Nijmegen. De coöperatie zet zich in voor een eerlijk en regionaal voedselsysteem. Met hun winkel brengen zij de producten van de boer naar de stad. Voor de verbouwing van de eerste winkel is een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow, er is 150.000 euro nodig om de winkel te openen. Ook liggen er plannen voor een tweede winkel bij het Honigcomplex in Nijmegen-West.

Regio Oogst is een netwerk van boeren, telers, makers en burgers. Met veehouder Jos Bolk, aardbeienteler Arno de Beijer, akkerbouwer Joep Bless, bestuurder Gerard Titulaer en ondernemer Lars Spelier als grootste aanjagers.

Regio Oogst
Regio Oogst is een netwerk van boeren, telers, makers en burgers met een korte voedselketen als missie. "Onze regio zit tjokvol boeren, telers en makers die lekkere en mooie producten maken. En toch is de weg naar hen moeilijk te vinden. Daar brengen wij verandering in," stelt ondernemer Lars Spelier. Dit doen ze al een aantal jaar vanuit de eigen buurtwinkel in Brakkenstein, maar dit voorjaar opent Regio Oogst een extra zaak op het Honingterrein in West.

Crowdfunding
Om de plannen uit te kunnen voeren, is financiering nodig. De ondernemers hebben ervoor gekozen om deze financiering op te halen via het platform CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd door de eigen community in plaats van anonieme beleggers. Er is inmiddels ruim 126.000 euro opgehaald met 176 betrokken investeerders. Om de plannen uit te kunnen voeren is minimaal 150.000 euro nodig.

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 5 jaar terugbetaald tegen een jaarlijks rendement van 3%. Daarnaast ontvangen investeerders extra's zoals een borrelpakket of boodschappentegoed.

Bron: Crowdaboutnow.nl/campagnes/regio-oost

Publicatiedatum: