Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GrapeHub Foundation betaalt schoolgeld in Zuid-Afrika

Tien jaar geleden hebben Zuid-Afrikanen een druivenimportbedrijf opgezet in Nederland met als doel duurzame prijzen te garanderen voor Zuid-Afrikaanse telers en tegelijkertijd een strakke jaarronde druivenkalender zonder gaten voor Europese klanten samen te stellen.

Het seizoen begint met de druiven uit Peru en Brazilië, gevolgd door Zuid-Afrikaans product tot eind april, en daarna achtereenvolgens Chili, India en Egypte vanaf juni.

Vroege Zuid-Afrikaanse citroenen worden momenteel al op de Europese markt gebracht, maar het merendeel van het Zuid-Afrikaans citrus sluit netjes aan bij de periode na de druiven. Ondertussen zijn ook avocado's en blauwe bessen toegevoegd aan het portfolio van GrapeHub.

Fynbos Academy
GrapeHub richtte het kantoor in 2021 op en de aandacht voor duurzaamheid in de fruithandel kwam twee jaar geleden volledig tot uiting met de oprichting van de GrapeHub Foundation, een non-profitorganisatie.

De behoefte in landelijke gebieden in Zuid-Afrika is vaak zo groot, dat het soms moeilijk is om te weten waar te beginnen. Maar toen een boerderijschool in Stanford, West-Kaap, hun pad kruiste, wisten ze onmiddellijk dat dit was waar de GrapeHub Foundation zinvol kon bijdragen.

De Fynbos Academy, op Langverwacht Farm waar fynbos bloemen worden gekweekt voor export naar Nederland, werd opgericht als een dagopvangcentrum door Koos en Joanie Smith die de overgang naar een volwaardige overheidsschool hebben begeleid. Dit jaar worden alle jaren van de basisschool ingericht.

De school kan niet rekenen op leerlingengelden – in sommige huishoudens ontvangen kinderen hun enige maaltijden op school – om de overheidsfinanciering voor vier maanden per jaar aan te vullen. De GrapeHub Foundation is ingesprongen om de toekomst van de school financieel te verzekeren.

"De visie van de GrapeHub Foundation is een bijdrage leveren via onderwijs, voedsel en huisvesting. Via de Fynbos Academy kunnen we inspelen op de behoefte die bestaat in landelijke gemeenschappen", zegt Mia Smith van de GrapeHub Foundation.

De GrapeHub Foundation zorgt ervoor dat deze leerlingen in landelijke gebieden kwalitatief onderwijs ontvangen.

Drie bussen doen de ronde door de kustgemeenten Gansbaai, Baardskeerdersbos en Stanford om in totaal 69 leerlingen naar de Afrikaanstalige school te brengen, waar ze les krijgen in kleine klasgroepen. Het schoolpersoneel wordt uit dezelfde omgeving gerekruteerd. De school voorziet in ontbijt en lunch, met verse groenten gedoneerd door de Rotary Club uit Standford.

"Bij de GrapeHub Foundation willen we ook kijken naar de kwesties van huisvesting en voedselzekerheid. Uiteindelijk zouden we ons werk willen uitbreiden naar andere landen. Maar op dit moment is de behoefte in Zuid-Afrika en Afrika zo groot en daarom zullen we onze projecten om mensen in nood te helpen daar concentreren."



Voor meer informatie:
Mia Smith
GrapeHub Foundation
Tel: +27 210 201 490 (Zuid-Afrika)
ms@grapehubfoundation.eu
https://grapehubfoundation.eu

Publicatiedatum: