Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keniaanse avocadoteelt blijft gestaag uitbreiden

De export van Keniaanse avocado's ging officieel van start op 1 maart en loopt tot november. De overheidsinterventie om kwalitatieve zaailingen aan telers te leveren werd goed ontvangen. Het verbetert de teeltomstandigheden en zal de volumes in de komende seizoenen een duw in de rug geven.

"Met kwalitatieve zaailingen zullen de maatvoering en de kwaliteit van het fruit erop vooruitgaan", zegt Solomon Mumbi, CEO van Avohass. De Keniaanse avocadoteelt wordt geraamd op 445.650 ton tegen 2026, wat een groei van 3,5% zou betekenen.

"Als bedrijf is het ons doel om van de huidige twee tot drie containers per week op te schalen naar minstens vijf of zes containers. We hebben onze eigen teelt, maar we werken ook samen met telers die kwalitatief hoogwaardige zaailingen planten op basis van onze geraamde exportvolumes."

Momenteel is Europa de belangrijkste markt voor Avohass, maar het bedrijf is ook de Chinese en Indiase markt aan het verkennen en het hoopt toegang te krijgen tot het Midden-Oosten.

Er komt veel product van andere Afrikaanse opkomende teeltlanden op de markt, maar volgens Solomon zijn die allen "broeders". "De areaaluitbreiding in andere Afrikaanse landen zal Kenia niet in de weg zitten, de markt is groot genoeg voor iedereen. En met meer spelers aan boord zal de concurrentie groter worden. Dat is goed voor de markt omdat het de productkwaliteit zal verbeteren."

Europa is traditioneel een belangrijke bestemming voor Keniaanse avocado's, waardoor de situatie in de Rode Zee ook voor Kenia problematisch is. "Het probleem met de Rode Zee is een factor om rekening mee te houden. Het leidt tot langere verzendtijden. We zullen de klanten ook de optie van luchttransport bieden terwijl we de situatie nauwgezet blijven monitoren."

Voor meer informatie:
Solomon Mumbi
Avohass Limited
Tel: +254 72687 7189 (Kenia)
avohasslimited@gmail.com

Publicatiedatum: