Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Palletshuttles voor Spaanse aardappelverpakker

Het Spaanse Patatas Meléndez heeft een magazijn in gebruik genomen dat verbonden is met zijn hypermoderne verwerkingsfaciliteit, waardoor tot 180.000 ton aardappelen per jaar verwerkt kan worden. Om de efficiëntie te verhogen, heeft Patatas Meléndez zijn gehele interne logistiek vernieuwd met onder meer het automatische Pallet Shuttle-systeem van Mecalux. De opslagcapaciteit is acht keer zo groot als voorheen. Bovendien kan het bedrijf gemakkelijk de voorraadstatus controleren met het Easy WMS magazijnbeheersysteem.

Patatas Meléndez heeft een marktaandeel van 20% in Spanje. Daarnaast exporteert het bedrijf 15% van zijn productie en is het in Frankrijk actief als Meléndez France en in Portugal als Batatas Meléndez. De nieuwe faciliteiten zijn essentieel om aan de vraag te voldoen. "We hebben een distributiemodel ontwikkeld waarmee we vrijwel alle supermarkten in Spanje in minder dan 24 uur kunnen bereiken. We hebben absolute controle over de goederen vanaf de selectie en verpakking van de aardappelen tot ze het verkooppunt bereiken", zegt Francisco Pérez, technisch directeur bij Patatas Meléndez.

De logistieke software van Mecalux is het brein van de installatie. Het zorgt voor traceerbaarheid en een perfecte opslag van de aardappelen, twee fundamentele aspecten voor Patatas Meléndez. "Over de kwaliteit van onze processen en producten valt niet te onderhandelen. Easy WMS monitort de aardappelen vanaf het moment dat ze onze faciliteiten binnenkomen tot ze naar de klanten worden verzonden", merkt Pérez op. Het magazijn heeft ook het automatische Pallet Shuttle-systeem, waarbij een shuttle de pallets door een gang van 40 meter naar hun opslagkanaal verplaatst. Vervolgens brengt een elektrische wagen elke pallet naar de locatie die door Easy WMS is gereserveerd.

Robotica is de schakel tussen de logistiek en de productieprocessen bij Patatas Meléndez. Deze worden volledig autonoom uitgevoerd dankzij technologieën zoals optische sorteerders of de automatisch geleide voertuigen (AGV's) die de reeds gesorteerde aardappelen naar het opslaggebied verplaatsen. Eenmaal daar worden de aardappelen op met RFID-technologie geëtiketteerde pallets geplaatst, die gegevens over de traceerbaarheid verzamelen. Easy WMS identificeert ze, classificeert ze per partij, wijst ze een locatie toe en gaat over tot de automatische opslag via een circuit van 50 meter lang.

Alle genoemde robotica-oplossingen zijn bedoeld om een uitzonderlijke kwaliteit van de aardappelen te bereiken en om de efficiëntie van het bedrijf te verhogen. Innovatie is een van de grootste uitdagingen in de agrovoedingssector en Patatas Meléndez heeft besloten deze uitdaging aan te gaan door de meest geavanceerde technologische oplossingen op de markt te implementeren.

Voor meer informatie:
Judith Romero
Mecalux
Tel: +34 93 261 69 10 (Spanje)
judith.romero@mecalux.com
www.mecalux.es

Patatas Meléndez
Tel: +34 983 812 920 (Spanje)
comercial@patatasmelendez.com
https://patatasmelendez.com

Publicatiedatum: