Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste BelOrta aardbeien van het seizoen verkocht

Het Belgische aardbeienseizoen is vandaag officieel begonnen bij BelOrta, met de primeuraardbeien van het ras Sonata geteeld door Robin Colembie (Colemberry) uit Sprang-Capelle (NL) en aangekocht door Koen De Leeuw van Horeca Totaal (Brugge). Het is tijd om te genieten van de heerlijk zoete smaak van deze lokale lekkernij, of het nu uit het vuistje is, in een dessert of een zomers slaatje.


Jeroen Vlayen (BelOrta) overhandigt de eerste aardbeien aan Koen De Leeuw (Horeca Totaal)

Jaarlijks verkoopt BelOrta zo'n 10.000 ton aardbeien. De meerderheid van de aardbeien wordt geteeld op substraat, ongeveer een derde wordt nog geteeld in de vollegrond. Hoewel de Sonata vaak als eerste verschijnt, blijven Elsanta, Sonsation, Portola, Malling Centenary en Elegance de belangrijkste rassen die worden geteeld en vermarkt.

Volgens de cijfers van GFK is de aardbeienconsumptie in de afgelopen 20 jaar gestegen met meer dan 500 gram per persoon. In 2023 kocht meer dan 75% van de gezinnen aardbeien voor allerlei soorten consumptie. De absolute piekperiode van de aardbei blijft van april tot en met juli.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgiƫ
Tel.: +32 (0)15 55 11 11
info@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: