Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Senegalees watermeloenenseizoen met grote volumes van start

Senegalese watermeloenen zijn in grote hoeveelheden en met uitzonderlijke kwaliteit op de markt gekomen, verzekert Mohamed Mbengue van Union Agri des Niayes.

"Het Senegalese watermeloenenseizoen is dit jaar op 20 februari begonnen en zal doorgaan tot 10 mei. We zijn blij te kunnen melden dat de kwaliteit uitzonderlijk goed is, met een gemiddelde grootte van 10 kg per watermeloen en soms zelfs meer dan 14 kg. De brix is hoog en de zoetheid belooft een hoge klanttevredenheid," zegt Mbengue.

"We zien ook een scherpe toename in volumes vergeleken met voorgaande seizoenen, wat ongetwijfeld grote commerciƫle inspanningen zal vereisen om nieuwe klanten te vinden."

Het Senegalese watermeloenenseizoen is een van de vroegste, samen met andere West-Afrikaanse landen, terwijl de vraag naar het fruit gekoppeld is aan de zomer en warme temperaturen. Maar Mohamed blijft vol vertrouwen: "Door al in februari de eerste watermeloenen op de markt te brengen, bieden we jaarrond een vers, kwalitatief hoogwaardig product voor watermeloenliefhebbers. En deze vraag bestaat, en we hopen dat deze zal toenemen. We zijn al begonnen met exporteren naar Spanje. Zodra de temperatuur in Europa stijgt, zullen we nog steeds volumes hebben om aan de vraag te voldoen."

"Onze watermeloenen zijn ook geschikt voor Europese handelaren die een vroege voorraad willen opbouwen om als eerste op de markt te zijn met gegarandeerde kwaliteit," voegt Mbengue toe.

Mbengue verwacht dit jaar een sterke vraag vanuit Spanje, het VK en Nederland. "We verwachten enige moeilijkheden vanwege de grote volumes, maar we blijven optimistisch."

Voor meer informatie:
Mohamed Mbengue
Union Agri des Niayes
Tel: +00221771790419
infos@unionagridesniayes.com

Publicatiedatum: