Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

100.000 kinderen telen tegen eind 2024 hun eigen voeding met het 'Let's Grow'-initiatief

Spanje: Supermarktketens worden onderzocht op de juiste toepassing van de korting op de omzetbelasting op basisvoedingsmiddelen
De belangrijkste supermarktketens in Spanje worden onderzocht op de juiste toepassing van de omzetbelastingverlaging van de overheid op basislevensmiddelen zoals olijfolie, groenten en fruit. Consumentenorganisatie Facua, die een van de organisaties was die de regering maandenlang heeft gewaarschuwd voor "verdachte prijsstijgingen" was blij met het nieuws van het onderzoek.
Bron: surinenglish.com

Amazon Fresh: de beste kortingen en besparingen in 2024
"Geniet van probleemloos en kosteneffectief winkelen met de in-store of bezorgervaring van Amazon Fresh, en ontdek de beste kortingen voor 2024. Een van de opvallende kenmerken van Amazon Fresh is het uitgebreide assortiment van alledaagse, essentiële boodschappen verkrijgbaar voor € 1,75 of minder, (voorwaarden zijn van toepassing). Ontdek onze eigen merk boodschappen met "by Amazon", een breed scala aan producten die een kosteneffectieve optie bieden zonder in te leveren op uitmuntendheid. Door een assortiment samen te stellen dat zich uitstrekt van basisproducten voor de voorraadkast tot verse producten, kunnen we ervoor zorgen dat je producten van topkwaliteit ontvangt tegen concurrerende prijzen," aldus Amazon.
Bron: aboutamazon.co.uk

Portugal en Spanje: Mijlpaal voor Mercadona supermarkt
Mercadona heeft aangekondigd dat het de grens van 100.000 werknemers heeft overschreden in Portugal en Spanje en heeft ervoor gezorgd dat ze allemaal "kwalitatieve contracten voor onbepaalde tijd" hebben. "Het bedrijf eindigt 2023 met een team van 104.000 mensen, 5.300 in Portugal en 98.700 in Spanje, nadat het vorig jaar 5.000 nieuwe banen heeft gecreëerd," aldus een bericht van Notícias ao Minuto.
Bron: theportugalnews.com

VK: Ocado kan M&S aanklagen over betaling voor Ocado.com joint venture
Ocado Group zegt dat het misschien Marks and Spencer Group moet aanklagen, die weigert de online boodschappenspecialist te betalen wat het denkt dat het verschuldigd is nadat hun joint venture er niet in slaagde de prestatiedoelen te halen.
Bron: proactiveinvestors.co.uk

VK: Ocado rapporteert minder winst
Ocado Group PLC heeft over het afgelopen jaar een minder goede winst geboekt door verschillende uitzonderlijke posten buiten beschouwing te laten. Dankzij positieve bijdragen van alle belangrijke onderdelen van de groep die boodschappen bezorgt, kwam de gerapporteerde aangepaste winst (EBITDA) uit op € 60,2 mln in de 53 weken die eindigden op 3 december 2023, vergeleken met een verlies van € 86,5 mln een jaar eerder.
Bron: proactiveinvestors.co.uk

Ierland: 100.000 kinderen telen tegen eind 2024 hun eigen voeding met het 'Let's Grow'-initiatief van GIY & SuperValu
SuperValu en de non-profit sociale onderneming GIY hebben voor het tweede jaar de handen ineengeslagen om het 'SuperValu Let's Grow'-programma dit voorjaar naar nog eens 50.000 basisschoolkinderen in heel Ierland te brengen. De 2024 pakketten bevatten een verscheidenheid aan zaden zoals tuinkers, erwten, sla, bonen en zonnebloemen.
Bron: retailnews.ie

VK: Tesco stimuleert opkomende merken met innovatiegericht Accelerator Programma
Tesco verwelkomde 27 opkomende merken op haar Welwyn Garden City campus bij de start van haar nieuwe innovatie-initiatief, het Accelerator Programma. Het programma biedt de broodnodige ondersteuning aan een aantal van de meest opwindende en innovatieve merken in het VK, waarbij de leveranciers kunnen profiteren van de mogelijkheid om in Tesco-winkels en online te worden verkocht en hun groei te versnellen met de grootste supermarkt van Groot-Brittannië.
Bron: tescoplc.com

Macedonië: KAM stimuleert duurzaamheidsinspanningen met € 6 mln EBWO-lening
De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) heeft een lening van € 6 mln goedgekeurd voor de in Noord-Macedonië gevestigde retailer KAM ter ondersteuning van zijn uitbreidingsplannen en duurzaamheidsinitiatieven. De lening zal worden gebruikt om de modernisering van KAM's bestaande winkels en logistieke faciliteiten te financieren, deze energiezuiniger te maken en de moderne supermarktketen in het land uit te breiden, aldus de EBRD in een verklaring.
Bron: esmmagazine.com

Publicatiedatum: