Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recent geopende Vers Almelo overtreft alle verwachtingen

Tholen - De transformatie van de AGF-speciaalzaak van UG Martin Bruggeman naar Vers Almelo heeft de verwachtingen overtroffen, zo vertelt Evert Pross, winkelbegeleider, die samen met Tom Schothuis de bedrijfsleider van de locatie, het nieuwe winkelconcept enkele weken geleden heeft gelanceerd.

Tom Schothuis, bedrijfsleider Vers Almelo

Het concept is geïntroduceerd door groothandel Willem Dijk AGF die het voormalige winkelpunt van Martin Bruggeman in Almelo overnam. De winkel kreeg een facelift, waarbij een nieuw kleurenschema en wandbekleding voor een eigentijdse uitstraling zorgen. In verband met de toch al hoog gespannen verwachtingen is er ook een extra afrekenpunt toegevoegd. Het assortiment in AGF is fors uitgebreid en verder met onder andere pokébowls, diverse soorten Fuet, broodjes, zuivel en kaas. "Dit sluit perfect aan bij de naam Vers Almelo en onze visie om meer diversiteit en versheid te bieden aan een bredere klantengroep," aldus Evert.

Het succes van de heropening heeft alle verwachtingen overtroffen. Met een indrukwekkend aantal van 700 klanten per dag of meer tijdens de openingsweken, bleek het Vers-concept bijzonder goed aan te slaan. Evert: "Hoewel de hectiek nu wat is afgenomen, blijft de omzet nog steeds aanzienlijk hoger dan voorheen en ver boven verwachting."

Een strategisch element in het succesverhaal is de inzet van buitenstellingen. Hier liggen scherpe aanbiedingen en de diverse producten die het assortiment van Vers Almelo illustreren. Maar is er ook volop ruimte voor proeverijen voor de extra klantbeleving. Dit trekt niet alleen de aandacht van voorbijgangers, maar verlaagt ook de drempel voor potentiële klanten om naar binnen te stappen, want "het verdienmodel ligt niet alleen buiten".
Daarbinnen ligt een breed assortiment van AGF-producten, inclusief bewerkte producten zoals maaltijden en rauwkost, die een essentieel onderdeel van het aanbod blijven. Personeel zien we als een uitdaging voor nu, maar ook steeds meer naar de toekomst toe, vertelt Evert. "Daarom werken we samen met lokale ondernemers waaraan we onder andere het snijwerk uitbesteden."

Met een groente- of verswinkel valt nog altijd een fantastische boterham te verdienen, zoals Vers Almelo nu al bewijst. En het succes smaakt naar meer. De planning voor een nieuwe Vers-winkel is al volop in ontwikkeling, waar dat zal zijn wil Evert nog niet onthullen. Commercieel directeur Richard van der Helm bij Willem Dijk AGF zal naar verwachting deze week het nieuwe verkooppunt al bekend te kunnen maken, wordt dus vervolgd…

Het overnemen en opvolgen van winkelpunten in de AGF-detailhandel vormt een uitdaging. Het is geen vanzelfsprekendheid dat de jongere generatie het stokje overneemt van de oudere. Willem Dijk AGF wil daarom een franchisemodel ontwikkelen om ervoor te zorgen dat groentewinkels in steden en dorpen behouden blijven en daarmee de jongere generatie inspireert om in dit prachtige vak te stappen.

"Het is een win-win-winsituatie. Specialistische AGF winkels blijven behouden voor de consument, jongeren kunnen laagdrempelig instappen en worden opgeleid tot succesvolle ondernemers. En het is vanzelfsprekend interessant als afzetkanaal voor de firma Willem Dijk AGF", besluit Evert.

Voor meer informatie:
Vers Almelo
Binnenhof 39
Almelo
Tel.: 0546 868 097
winkel@versalmelo.nl
www.versalmelo.nl

Evert Pros
Willem Dijk AGF
De Ossenboer 2
7547 RJ Enschede
+31 053 4864742
Evert@willemdijk.nl
www.willemdijk.nl