Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordexport Argentijnse kersen

Argentijnse kersenexporteurs zijn blij, want in het voorbije seizoen 2023/24 werd een recordexport van bijna 7.000 ton bereikt. "Argentinië heeft een nieuw record gevestigd in zijn kersenexport. In de voorgaande jaren werd nooit 7.000 ton in het buitenland afgezet", zegt Jonatan Carballo, verkoopmanager bij Emelka.

De belangrijkste bestemming was China, goed voor meer dan 30% van de export, gevolgd door de VS, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. "Samen vertegenwoordigden deze bestemmingen 80% van de export in 2023/2024. De vraag was zeer goed en werd ondersteund door voldoende opbrengst en een mooie kwaliteit in de exportrassen. Ook de prijzen waren doorgaans prima op de bestemmingsmarkten."

Carballo zegt dat het seizoen tot begin januari uitstekend is verlopen. "We hadden over het algemeen een heel goed seizoen, wat betreft beschikbare volumes en kwaliteit. Alleen de laatste rassen hadden te lijden onder zware regenval, wat toch een impact had op de kwaliteit. Voor de meeste exporteurs is de export nu afgelopen en we denken al aan volgend seizoen dat midden november begint."

Emelka is gevestigd in Chimpay, in de provincie Río Negro. Het bedrijf teelt en exporteert peren, appelen, kersen en steenfruit.

Hoop op steun van nieuwe Argentijnse regering
Hij zegt dat de Argentijnse telers en exporteurs hopen dat de nieuwe regering hen meer zal ondersteunen om het potentieel van de sector te realiseren. "Met de nieuwe regering hopen we op belangrijke veranderingen voor de Argentijnse economie, aangezien het vorige model de teelt en export bestrafte. Dus we kijken ernaar uit om weer grote volumes fruit te telen, met de kwaliteit waar we aan gewend zijn", besluit Carballo.

Voor meer informatie:
Jonatan Carballo
Emelka SA
Tel: +54 9 113 599 1190 (Argentinië)
jcarballo@emelka.com.ar
www.emelka.com.ar

Publicatiedatum: