Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rick Visser, Visser AGF

"Deze smoothiepakketen zijn handig voor consumenten"

Tholen - Visser AGF heeft onlangs smoothiepakketjes geïntroduceerd in hun groentewinkel in Hoorn, waarbij ze op hun eigen manier inspelen op gemak voor de consument. Waar veel groentemannen inzetten op de verkoop van bewerkte producten en maaltijden, doen zij het nog altijd met volumes.

Rick en Fabian Visser

Pakketten
Rick Visser, die samen met zijn zoon Fabian de zaak runt, legt uit: "De smoothiepakketen zijn eigenlijk een horecaproduct, maar ik denk dat het handig is voor consumenten. Even ontdooien en in de blender doen en je bent in één keer klaar. Het loopt al aardig." Naast deze smoothiepakketjes biedt de winkel ook andere gemaksproducten aan zoals kwaliteitsmandarijnen en -sinaasappelen die in hopen voor de winkel uitgestald zijn. Deze week staan er ook balen met 10 kilo aardappelen, te koop voor 7,99 euro. Met gratis parkeren voor de deur is zo'n aanbieding goed te verkopen.
Visser AGF kiest zelf trouwens ook voor gemak. Een deel van de handel bestellen ze bij Joors en daar nemen ze tegenwoordig samengestelde fruitpakketten af die ze voorheen zelf klaarmaakten. Rick: "Die zijn opvallend en mooi verpakt en het begint inmiddels aardig te lopen."

Smoothiepakketjes

Primeurs
De nadruk ligt bij Visser AGF op het bieden van betere kwaliteit dan supermarkten, met kortere aanvoerlijnen. Rick benadrukt het belang hiervan: "Met een bloemkool is het niet makkelijk om het verschil te maken, maar voor lekkere mandarijnen komen ze terug." De groenteboer communiceert regelmatig via social media, waarbij ze onderscheidende producten presenteren. Rick speurt zelf regelmatig naar primeurs op het Food Center Amsterdam, zoals de recent verkochte eerste kersen uit Argentinië. Uit Nederland komen alweer de eerste Hollandse aardbeien, kasbloemkooltjes, ook zijn de eerste tuinbonen gesignaleerd. Asperges nog niet, die zijn nog schaars, denkt Rick.

Meeneem gemakspakketten

Uitbouwen
Rick is tevreden over de gang van zaken sinds hij ruim een jaar geleden overstapte naar een eigen winkel, waarbij hij samenwerkt met zijn zoon Fabian. Samen bouwen ze hun winkel steeds verder uit, vooral in een uitgekiend assortiment aan los product dat met massa's over de toonbank gaat. Want aan maaltijden of andere bewerkte producten zullen ze niet snel beginnen. De naastgelegen slager verkoopt al volop maaltijden. Rick: "Daar ga ik niet tussen zitten. Ik heb wel alle apparatuur om groenten te snijden, maar daar is niet echt vraag naar. Ik doe dat alleen op verzoek."

Visser AGF
FB Visser AGF
visseragf@hotmail.com
T: 06 22826902