Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Emanuel Sluis, Service2Fruit:

"Veel perentelers verwachten een nog hoger prijsniveau, maar of dat terecht is...."

Tholen - Optimisme alom in de Nederlandse en Belgische appelmarkt. "En dat is ook terecht, want het prijsniveau van zowel de appelen als peren is behoorlijk", zegt Emanuel Sluis van Handelplatform Service2Fruit. "Zo wordt er voor goede Elstar-appelen tot 90 cent in de kist betaald. Wel zien we dat de hardheid van de appelen niet helemaal meevalt. Daar zijn ook de hoge pluktemperaturen wel van invloed geweest. Maar voor de ondergrens ligt de prijs misschien 10 tot 15 cent minder, maar in vergelijking met de afgelopen jaren is dat nog altijd een hoog prijsniveau. Ook naar de Jonagold-appelen is een goede vraag. Prijzen liggen zeker voor de termijn op een niveau rond de 60-70 cent. En als je wat minder goed product hebt, moet je er snel afscheid van nemen, want dan kun je nog altijd redelijk geld krijgen."

"Bij de Conference-peren merken we nu wel dat we al later in het seizoen komen. De kwaliteit van de partijen wisselen sterk en het uitvalspercentage is iets hoger dan andere jaren. Het prijsniveau tussen de 85 en 95 cent is echter gewoon goed te noemen. Er zit zo'n tien cent verschil tussen goede en minder goede peren. Het is een goede zaak dat die extra kwaliteit ook extra wordt beloond en voor een iets minder product is de prijs nog altijd goed. Wel merk ik in de markt dat telers een nog hoger prijsniveau verwachten en ik weet niet of dat helemaal terecht is. Uiteindelijk zal er voor de goede peren op lange termijn nog wel een plusje in moeten zitten, maar op dit moment moet je mijns inziens ook tevreden kunnen zijn met het huidige prijsniveau. Het seizoen van de Comice-peren loopt nu op zijn eind. De markt voor de Lukassen-peer heeft een inzinking gehad, maar die was dan ook extreem hoog. Hopelijk komt de handel na deze correctie toch weer op gang."

Voor meer informatie:
Emanuel Sluis
Service2Fruit
De Ooyen 15A
4191PB Geldermalsen
+31 885 321 300
info@service2fruit.com
www.service2fruit.com