Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Los Gallombares

"Pas grote volumes Spaanse groene asperges vanaf half maart"

Door warm weer is de oogst van groene asperges in de Zuid-Spaanse provincie Granada een maand eerder dan gebruikelijk van start gegaan. Sinds vorige week liggen er asperges in het schap, zij het nog in beperkte hoeveelheden. Echter, tegen eind deze week wordt voorspeld dat het kwik weer daalt, en dus worden de echt grote hoeveelheden op de markt pas medio maart verwacht.

"Op dit moment verwerken we tussen de 1.500 en 2.000 kilo groene asperges per dag in ons pakstation", zegt Francisco Delgado, manager van Los Gallombares. "Het zijn voorlopig vooral kleine maten en de kwaliteit is niet erg goed", voegt hij toe.

"Met de daling van de temperatuur eind deze week zal de oogst beperkt blijven. Daarom zullen de Spaanse asperges pas vanaf 15 maart vlot hun weg vinden naar de Europese supermarkten", geeft Francisco Delgado aan.

Hoewel het areaal in 2022 en 2023 was afgenomen, is de trend aan het veranderen. "De goede resultaten van de voorbije twee seizoenen, met winstgevende prijzen voor de telers, zorgen voor meer interesse in de teelt. Dit jaar was er een tekort aan plantmateriaal, maar voor 2025 wordt een sterke groei van het areaal groene asperges in Granada verwacht", aldus de manager van Los Gallombares, een coöperatie met ongeveer 2.500 hectare in de provincies Granada, Málaga, Jaén, Huelva en Córdoba.

Los Gallombares importeert momenteel asperges uit Mexico, totdat het volop kan overschakelen op de Spaanse oogst. "We importeren geen grote hoeveelheden, aangezien er ook geen grote vraag is. De Europese retail wacht op Spaanse asperges, want die zijn betaalbaarder dan het ingevlogen Mexicaanse product", besluit Francisco Delgado.

Voor meer informatie:
Francisco Delgado
Los Gallombares S.C.A
Ctra. de Priego, s/n
Ventorros de San José Loja (Granada) – Spanje
Tel: +34 958315195
esp@losgallombares.es
www.losgallombares.es

Publicatiedatum: