Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Corne van de Klundert, Origin Fruit Direct:

"Volumes Indiase druiven as usual ondanks logistieke verstoringen"

Tholen - Ondanks de verstoring van de scheepvaart in de Rode Zee blijven de Indiase druiven in normale volumes binnenkomen, constateert Corne van de Klundert van Origin Fruit Direct uit Rotterdam. "Ondanks de logistieke uitdaging lijken de volumes zelfs groter, maar dat is eerder een consequentie van een vroeg seizoen. Voor de Indiase exporteurs is niet-exporteren geen optie, het is tenslotte hun business. Bovendien wordt er maar een klein gedeelte van de totale Indiase druivenproductie geƫxporteerd. Voor ons lijkt dat misschien veel, maar voor Indiase begrippen valt dat wel mee."

"Het India-seizoen is nog maar net gestart en de eerste oogst die we nu binnenkrijgen is kwalitatief niet het sterkste fruit. Hierdoor zorgt de extra transittijd her en der wel voor wat probleempjes. Ik verwacht wel dat de kwaliteit de komende weken beter gaat worden. De teeltomstandigheden in India zijn in elk geval goed geweest met een prima klimaat de afgelopen weken. Ook de marktomstandigheden zijn tot op heden goed. De prijzen voor de witte Thompson-druiven in punnets ligt tussen de 14,50 en 16 euro."


ARRA 15 gepakt in Nashik (India) in week 5

"Wel verwacht ik dat de markt de komende weken wat meer onder druk zal komen te staan, vanwege de grotere volumes die er binnen gaan komen", aldus Corne. "Ook zullen er de komende weken prima mogelijkheden komen om druiven te promoten, zowel met de witte pitloze druiven uit India, als de rode pitloze druiven uit Zuid-Afrika, die soms ook langer onderweg zijn geweest dan de bedoeling was."

"Het Zuid-Afrikaanse druivenseizoen kende de nodige uitdagingen op logistiek gebied door vertragingen in de haven van Cape Town. Men probeerde dit op te lossen door meer via Namibiƫ en de Oostkaap te verschepen, ook conventioneel, maar het resulteerde er wel in dat het fruit langer onderweg was. Wel heeft het klimaat redelijk meegezeten in Zuid-Afrika, alleen zorgden regen en hagel tijdens de beursweek in Berlijn voor schade in de regio Hex River."

Voor meer informatie:
Corne van de Klundert
Origin Fruit Direct
Tel.: +31 (0)6 43 241 489
corne@originfruitdirect.nl
www.originfruitdirect.nl