Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Planasa richt blik op Noord-Europa met koude klimaatrassen

In zijn 50-jarige jubileumjaar onderstreept veredelaar Planasa als standhouder op de Fruit Logistica zijn niet aflatende inzet voor duurzaamheid en genetische innovatie.

Op stand B-71 in hal 8.2 kunnen alle bedrijven van de sector uit eerste hand kennismaken met de vooruitgang die Planasa boekt in de veredeling van aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen, aangepast aan verschillende klimaatzones van de wereld.

Met de deelname aan de beurs behoudt Planasa een strategische focus op sleutelregio's en versterkt het zijn imago op de Noord-Europese markt, waar het een R&D-centrum in Frankrijk, kwekerijen in Polen en een vestiging in Nederland heeft. In deze teeltgebieden met koude omstandigheden is een bijzondere rol weggelegd voor de aardbeienrassen Dream, Red Makalu en Red Himalaya, evenals voor het frambozenras Pink Rosalita.

Een ander doel van Planasa op de Fruit Logistica is de goede marktacceptatie van zijn rassen in landen zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk te benadrukken. Het gaat onder meer om RedSayra of Red Samantha, aardbeienrassen die ontwikkeld zijn voor het mediterrane klimaat en waarvan het areaal aanzienlijk is toegenomen dit seizoen. Ook het bramenras Black Sultana en en de Adelita framboos blijven de aandacht trekken van de Europese retail.

Ten slotte speelt de blauwe bessencatalogus van Planasa een opvallende rol op de beurs, met een aanbod van zes rassen geleid door Blue Manila, Blue Maldiva en Blue Madeira, selecties die tot nu toe uitzonderlijke resultaten laten zien.

Voor meer informatie:
Planasa
planasa@planasa.com
https://planasa.com

Publicatiedatum: