Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische Medjoul dadels sluiten seizoen op hoogtepunt af

Het seizoen van de Egyptische Medjoul dadels loopt stilaan ten einde. De exporteurs zijn hun laatste volumes aan het verladen. Volgens Ramadan Elsayyad, exportmanager van Palm Hills Dates, is het seizoen met een recordexport, toegang tot nieuwe markten en bevredigende prijzen een succes geworden.

"We eindigen het seizoen op een hoogtepunt, nu de inkoopperiode voor de Ramadan is begonnen. In landen met een grote moslimbevolking stijgt de dadelconsumptie fors tijdens de Ramadan", zegt de exporteur.

"Sinds de maand oktober hebben we een uitzonderlijke toename in de vraag opgemerkt, wat mogelijk verband houdt met de politieke situatie in de regio", gaat Elsayyad verder. "Daardoor konden we voor het eerst exporteren naar GOS-landen zoals Kazachstan, Tadzjikistan en Oezbekistan. En de vraag vanuit onze traditionele markten zoals Turkije, Europa en Bangladesh is niet afgenomen."

Elsayyad onthult dat Palm Hills Dates dit seizoen 2.500 ton Medjoul dadels heeft geëxporteerd, vergeleken met 1.000 ton vorig seizoen, vooral vanwege de vraag uit de nieuw aangeboorde markten. De prijs lag bovendien 20 à 30 procent hoger dan vorig jaar. Volgens hem is die situatie representatief voor de gehele Egyptische Medjoul sector. "We hebben dit seizoen ook allemaal rustig kunnen werken zonder grote complicaties."

"Aan de andere kant konden we maar één zending naar Australië doen vanwege de crisis in de Rode Zee. We hadden eigenlijk geluk dat de blokkade er pas kwam nadat we het merendeel van de volumes bestemd voor Azië, met name Bangladesh, al hadden verscheept."

Het succes heeft de exporteur ertoe aangezet een nieuwe strategie voor volgend seizoen te adopteren. "We hebben geïnvesteerd in nieuwe, efficiënte sorteermachines. Tot nu toe hebben we alleen onze eigen oogst geëxporteerd, maar deze investering stelt ons in staat om dadels van derden te betrekken en toch uniforme kwaliteit te leveren. Zo kunnen we aan de groeiende vraag voldoen terwijl ook de kwaliteit gegarandeerd wordt. We streven ernaar om volgend seizoen, dat in november begint, minstens 3.000 ton te exporteren."

Voor meer informatie:
Ramadan Elsayyad
Palm Hills Dates
Tel: +20 102 008 4117 (Egypte)
info@palmhillsdates.com
www.palmhillsdates.com

Publicatiedatum: