Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dominicaanse Republiek wil bakbananensector versterken

President Luis Abinader van de Dominicaanse Republiek heeft de oprichting aangekondigd van de Dominicaanse Bakbanaan Commissie (Codoplatano). Deze interministeriële commisie is opgericht met als doel ondersteuning en advies te bieden op het gebied van de teelt, productie, marketing, verwerking en export van bakbananen.

Codoplatano brengt ministers uit verschillende afdelingen, beheerders van de Landbouwbank en de Reservebank, directeuren van INDRHI, INESPRE, CEI-RD, en IAD, de president van Adoplatano, en vertegenwoordigers van coöperaties van bananenproducenten samen. Deze commissie getuigt van de toewijding van de regering aan de teelt van bakbananen, met als doel het creëren van banen, het ontwikkelen van openbaar beleid en het bieden van stimulansen voor producenten.

De oprichting van Codoplatano is ook een reactie op de consumptietoename van bakbanaan en positioneert de Dominicaanse Republiek als een betrouwbare bron voor de handel in bakbananen. Met deze strategische zet wordt verwacht dat de concurrentiepositie van het land op de internationale markt zal versterken.

De beslissing van president Abinader is een belangrijke stap voorwaarts voor de Dominicaanse tuinbouwsector, door producenten een platform te bieden om hun zorgen te uiten en de overheid in staat te stellen efficiënter, op de realiteit gebaseerd openbaar beleid te implementeren.

Bron: dominicantoday.com

Publicatiedatum: