Net wanneer de hoge prijzen en vertragingen door de pandemie einde verhaal waren in het maritieme transport, doemt een nieuwe reeks uitdagingen op. Bepaalde tarieven zijn opnieuw verdubbeld en om de Rode Zee te vermijden, wordt Kaap de Goede Hoop gerond. En door de droogtesituatie in Midden-Amerika betalen schepen miljoenen dollars om voorrang te krijgen in de rij voor het Panamakanaal, of liggen dagenlang voor anker of kiezen langere routes om hun vracht te leveren.

Het is belangrijk dat dataloggers nog steeds werken als ze op bestemming aankomen, vooral als het niet mogelijk is om gegevens van de loggers te verkrijgen tijdens de reis zelf. "Gelukkig biedt Xsense concurrerende of een marktleidende houdbaarheid voor zijn dataloggers (in één geval nog in afwachting van het octrooi) om ervoor te zorgen dat gebruikers toegang kunnen krijgen tot hun gegevens", zegt Rob Williams, CEO van Xsense. "En voor die gevallen waarin zendingen extreem vertraagd zijn, of de logger in een situatie terechtkomt waarin die ongewoon snel leegloopt, wat bijvoorbeeld kan gebeuren wanneer een cellulaire logger zo is geplaatst dat het apparaat extra energie moet gebruiken om een zendmast te proberen te bereiken, hebben we een optionele functie op onze nieuwe realtime logger waarmee men een USB-oplader kan aansluiten op het apparaat."

Xsense RF dataloggers werken met een uitgebreid netwerk van gateways over de hele wereld. "Samen met onze partners en klanten hebben we gateways geplaatst bij elk waypoint langs de koudeketen. Gebruikers ontvangen live gegevens op elk punt, en ze weten nauwkeurig wanneer en waar de goederen zijn aangekomen en vertrokken, veel nauwkeuriger dan met een typische realtime logger. Omdat we kunnen zien wat er tijdens elk segment is gebeurd, kunnen we specifieke waarschuwingen uitgeven voor een segment, zodat als er iets mis is de juiste partij wordt gewaarschuwd. Natuurlijk kunnen Xsense realtime loggers live gegevens leveren op locaties verwijderd van de gateways, maar binnen het bereik van zendmasten. Dus beide oplossingen hebben hun niche."

Xsense, met hoofdkantoor in Israël, is een leverancier van intelligente monitoringoplossingen voor alle delen van de koudeketen. Het bedrijf heeft op maat gemaakte oplossingen voor de oorsprong (veld en pakstation), tijdens het transport (lucht, zee, vrachtwagen of trein), op de bestemming (supermarkt, detailhandel) en op punten ertussenin (havens, terminals, DC's). Het is een pionier in de toepassing van draadloze dataloggers op de koude voedselketen.

Xsense is standhouder op de Fruit Logistica: hal 1.2, stand D01.

Voor meer informatie:
Rob Williams
Xsense
robert@xsense.co
www.xsense.co