Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vriendengroep start verkoop lokale producten

SRV-wagen Westfries Vers op de weg van start

Tholen - Aardappelen van Jan Klaver uit Medemblik, kruiden van de familie Buijsman uit Andijk, bloemkolen en andere verse producten uit Westfriesland worden vanaf deze week verkocht door een door vrijwilligers bemande SRV-wagen Westfries Vers op weg. Volgens de initiatiefnemers was het een succes. "De bloemkolen waren al gauw uitverkocht, maar dit smaakt z├ęker naar meer!!", zo meldden ze in een update van de crowdfundingsactie.

foto Westfries Vers op de weg

De crowdfundactie loopt om geld in te zamelen waarmee ze de wagen rijdend willen houden en om producten in te kunnen kopen. Afgelopen weekend was er een proefrit in de dorpen Opperdoes, Twisk, De Weere en Benningbroek. Volgens de Telegraaf is het initiatief een schot in de roos. "Eindelijk een winkel in het dorp", zo meldt de krant.

NH Nieuws meldt dat de SRV-wagen een uitkomst is omdat hij op plaatsten komt waar geen supermarkt is. "Wij hebben geen auto meer, dus ik moet anders 6 kilometer fietsen naar Medemblik", zegt een klant. Een ander is blij dat het producten uit de streek zijn. "Vroeger verkocht een SRV-wagen gewone producten, maar dit zijn producten uit de buurt. Daar ben ik blij mee."

Klik hier voor de crowdfundactie