Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Destatis:

Duitse import van noten en fruit licht gestegen

Van januari tot november 2023 bedroeg de import van land- en tuinbouwproducten naar Duitsland 44,0 miljoen ton, met een totale waarde van 57,9 miljard euro. Tegelijkertijd werden er 27,4 miljoen ton aan producten ter waarde van 35,9 miljard euro uit Duitsland geëxporteerd. Volgens het Duitse Federale Bureau voor de Statistiek (Destatis) laten de gegevens zien dat de hoeveelheid geïmporteerde producten met 4,0% is toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, maar de waarde ervan is met 2,5% gedaald. Wat betreft de Duitse export van land- en tuinbouwproducten, is er een stijging van 1,1% in hoeveelheid, maar een daling van 0,2% in waarde.

Van januari tot november 2023 behoorden granen en oliezaden (zoals koolzaad en sojabonen) samen met fruit en noten tot de belangrijkste importproducten van plantaardige landbouwgoederen. Gedurende deze periode bedroeg de import van fruit en noten naar Duitsland 5,8 miljoen ton, met een totale waarde van 10,7 miljard euro. Ondanks een lichte daling van 0,1% in de hoeveelheid geïmporteerde producten, steeg de waarde van de importen met 0,7%.

In de periode van januari tot november 2023 werden de exporten van plantaardige landbouwproducten gedomineerd door graan, gevolgd door de export van groenten, waaronder aardappelen, met een hoeveelheid van 2,7 miljoen ton en een waarde van 1,4 miljard euro. De export van groenten vertoonde een stijging zowel in hoeveelheid (+2,0%) als in waarde (+16,1%).

Nederland, België en Italië waren de belangrijkste ontvangende landen voor de Duitse export van plantaardige landbouwproducten. Wat betreft de import, kwamen de belangrijkste leveranciers voor Duitsland uit Polen, Nederland en Tsjechië.

Bron: Destatis

Publicatiedatum: