Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE week 49:

"Turkse peren arriveerden oms te rijp op Duitse markt"

De Santa Maria uit Turkije, de Italiaanse Abate Fetel en Santa Maria en de Nederlandse Conference en Xenia vormden de basis van het assortiment. Het geïmporteerde fruit uit Turkije was soms al te rijp, waardoor de afzet langzaam verliep. Hoewel de beschikbaarheid over het algemeen beperkt was, vormde dit geen groot probleem gezien de geringe interesse.

Volgens de BLE bleven de prijzen vaak op het niveau van de week ervoor. Alleen München meldde prijsstijgingen voor Italiaans fruit als gevolg van het beperkte volume. Klanten daar moesten ook wat dieper in de buidel tasten voor lokale Alexander Lucas. Net als Xenia en Conference vormden deze over het algemeen slechts een aanvullend deel van het totale assortiment. Belgische en Spaanse partijen waren ook niet meer dan aanvullend.

Klik hier om direct naar het volledige markt- en prijsrapport te gaan.

Appelen
Duitse aanvoer voerde duidelijk de boventoon. Over het algemeen was de afzet rustig. Handelaren hadden zelden reden om prijzen aan te passen.

Druiven
Als gevolg van de gestegen import hadden Braziliaanse en Peruaanse producten de Italiaanse van de eerste plaats verdrongen. Het assortiment werd steeds diverser, met veel verschillende rassen.

Sinaasappelen
Het gure weer en het adventseizoen zorgden voor meer klandizie. De handel versnelde, maar de prijzen veranderden niet significant.

Citrus
De Sinterklaasweek en het ongunstige weer zorgden voor extra klandizie. De afzet was dan ook zeer positief. De Spaanse clementines, waarvan de beschikbaarheid opnieuw merkbaar was toegenomen, werden dan ook zonder problemen verkocht.

Citroenen
De vraag was niet onvriendelijk door het slechte weer. Door de grotere aanvoer uit Spanje en Turkije stegen de prijzen echter niet.

Bananen
Over het algemeen waren de zaken rustig. De noteringen veranderden niet veel, omdat het aanbod voldoende in overeenstemming was met de beschikbare vraag.

Bloemkool
De prijzen bleven stijgen. Dit kwam door de toegenomen vraag en de verminderde beschikbaarheid in Centraal Europa. De relatief hoge prijzen leidden echter op sommige plaatsen tot een aanzienlijke daling van de vraag.

Sla
Belgische aanvoer van kropsla domineerde de Italiaanse en Franse. Hoewel meestal aan de sterke vraag kon worden voldaan, stegen de prijzen.

Komkommer
Spaanse komkommers deden het qua volume duidelijk beter dan de concurrentie. De afzet verliep rustig en er kon zonder problemen aan de vraag worden voldaan.

Tomaten
Net als in voorgaande weken waren er tomaten uit veel verschillende landen beschikbaar. De handel was ongelijkmatig en de prijzen ontwikkelden zich overeenkomstig.

Paprika
Spaanse aanvoer overheerste. Turkse partijen vulden aan en product uit Marokko maakte het plaatje compleet. De voorheen dominante Nederlandse aanvoer was alleen nog beschikbaar in Berlijn.

Bron: BLE


Publicatiedatum: