Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lviv-regio breidt bessen- en notenexport naar EU uit

Het programma "Own Orchard" heeft de aanleg van meer dan 73 hectare aan blauwe bessenplantages mogelijk gemaakt, wat het grootste areaal is onder alle deelnemende regio's in Oekraïne aan dit ondersteuningsinitiatief.

Subsidiegelden hebben een uitbreiding van 20 hectare in de vollegrondsteelt van aardbeien gerealiseerd. Daarnaast zijn er 10 hectare aan frambozen en 10 hectare aan appelboomgaarden geplant.

Lokale telers kiezen strategisch gewassen op basis van het regionale klimaat en markttrends. De nadruk op blauwe bessen en noten wordt gedreven door hun exportgerichtheid, vooral gezien de nabijheid van de regio tot de EU. Het gunstige klimaat maakt kosteneffectieve grootschalige teelt mogelijk.

Sinds de lancering van het programma in juli 2022 hebben 13 teeltbedrijven in de regio Lviv bijna 60 miljoen UAH (€ 1,5 mln) aan subsidies ontvangen, wat heeft bijgedragen aan de aanplant van 217 hectare aan nieuwe fruitboomgaarden.

Bron: dailylviv.com

Publicatiedatum: