Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedingscentrum brengt groenten- en fruitseizoenskalender uit

In de zomer eten Nederlanders graag aardbeien. En in de herfst pompoen. Voor klimaatvriendelijke keuzes heeft het Voedingscentrum nu een seizoensgroenten en seizoensfruitkalender gemaakt.

Seizoensgroenten en seizoensfruit
Groenten en fruit uit de vollegrond, plastic tunnels of onverwarmde kas hebben elk jaar een periode waarin ze klaar zijn om te oogsten. In de periode dat ze worden geoogst en verkocht, zijn het seizoensproducten. In december kies je bijvoorbeeld voor Nederlandse seizoensgroenten als andijvie, boerenkool en pompoen. En wat dacht je van veldsla, winterpostelein en rammenas? Seizoensfruit in december is appel en peer.

"In de nieuwe kalender ziet men in welke maand groente en fruit uit de Nederlandse vollegrond, plastic tunnel of onverwarmde kas te koop zijn. Deze groenten en fruit zijn in die maand een klimaatvriendelijke keuze", zo legt het Voedingscentrum uit.

Klimaatvriendelijk fruit uit het buitenland
"Wel is er in de winter en het voorjaar weinig seizoensfruit uit Nederland te koop. Men kan dan kiezen voor appels en peren van Nederlandse bodem. Of voor klimaatvriendelijk fruit uit het buitenland: ananas, bananen, citrus (sinaasappels, mandarijnen), druiven en kiwi."

Topkeurmerken
"Wie nog meer rekening wilt houden met het milieu kan kiezen voor groenten en fruit met een Topkeurmerk, zoals vastgesteld door Milieu Centraal. Dit geeft bijvoorbeeld aan dat het product is gemaakt met extra aandacht voor: milieu, mens of dierenwelzijn."

Bron: Voedingscentrum

Publicatiedatum: