Tholen - Bij Tovano in Maasdijk is de tweede lading Californische Diamond-walnoten in dop gearriveerd. "De vraag naar de Diamond-walnoten in dop in dozen neemt elk jaar meer toe en richting de Kerst is de vraag alleen maar groter geworden", vertelt Dillen Langenberg.

Tovano ontvangt de walnoten in dop in de bekende 25 kg dozen. "Het stempel van Diamond wordt toch vaak als een kwaliteitskeurmerk gezien. We leveren de walnoten veel richting Nederlandse exporteurs", vertelt Dillen. "Inmiddels zijn we alweer bijna los. De prijs van de walnoten in de dop is namelijk het laagst van de afgelopen jaren, dus dat geeft de verkoop nog eens een extra boost."

Met Kerst in het vooruitzicht is het weer behoorlijk druk bij de Maasdijks noten- en zuidvruchtenhandel. "Zo hebben we ook de eerste Israƫlische Medjoul-dadels weer binnen. Ramadan valt dit jaar vroeg, dus we willen er voldoende op voorraad hebben. Door de situatie in Israƫl liggen de prijzen dit jaar wel op een redelijk hoog niveau, maar toch zit de vraag er goed in", aldus Dillen. Nieuw dit jaar is dat Tovano naast de 1 en 5 kg verpakking dit jaar de Medjoul-dadels ook aanbiedt in 500 gramsverpakking.

Voor meer informatie:
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: 0174 52 83 33
dillen@tovano.nl
www.tovano.nl