Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse robotica-innovator sluit deal van $47 mln in de VS

De Noordoostelijke roboticaspecialist Wootzano heeft een contract van $47 miljoen in de VS veiliggesteld, wat volgens het bedrijf een grote verandering voor het bedrijf zal betekenen. De in County Durham gevestigde ontwerper van roboticasystemen die groenten en fruit delicaat kunnen oppakken om te worden verpakt, heeft een driejarige overeenkomst getekend met een niet nader genoemde organisatie die ervoor zal zorgen dat haar robots in heel Californië worden verkocht. Wootzano zegt dat de deal een staatsbrede impact zal hebben die aanzienlijk kan bijdragen aan de economische groei van Californië door het stimuleren van haar landbouwsector die miljarden dollars waard is.

De technologie van Wootzano maakt gebruik van een mensachtige 'huid' die de robotarmen een groter sensorisch bewustzijn geeft dat nodig is voor de delicate verpakking van groenten en zachtfruit. De robot kan het gewicht van de items schatten en de kwaliteit beoordelen voordat het verse product in punnets wordt verpakt voor levering aan retailers.

Bron: business-live.co.uk

Publicatiedatum: