Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Acomo brengt aangepaste brutowinstmarge naar buiten

Het handelshuis in voedingsgrondstoffen en -ingrediƫnten Acomo heeft in de eerste tien maanden van dit jaar een aangepast bedrijfsresultaat EBITDA gerealiseerd van 74,6 miljoen euro, tegen 86,9 miljoen in de vergelijkbare periode in 2022. De aangepaste brutowinstmarge is verbeterd van 12,9% naar 13,6%. Over heel 2023 zal het aangepast bedrijfsresultaat uitkomen tussen 87 miljoen en 92 miljoen euro.

Het bedrijfsonderdeel Tradin Organic van Acomo werd dit jaar getroffen door verschillende uitdagingen. Naast de gerapporteerde atypische verliezen op cacao-afdekkingscontracten als gevolg van recordcacao prijzen heeft het moeilijke consumentenklimaat ook bijgedragen tot lagere prestaties.

In de segmenten 'Specerijen & noten', 'Eetbare zaden' en 'Voedingsoplossingen' Food Solutions zijn de marges verder verbeterd ten opzichte van de eerste zes maanden van 2023. Binnen het segment 'Thee' zijn de resultaten lager zijn dan vorig jaar als gevolg van lagere volumes.

Bron: Acomo

Publicatiedatum: