Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Mexicaanse aardbeienteelt essentieel voor jaarrond Amerikaanse vraag"

José Luis Bustamante, de voormalige president van de Nationale Vereniging van Bessenexporteurs van Mexico (Aneberries), werkt nu als leidinggevende bij Naturberry SA de CV, een dochteronderneming van Naturipe Berry Growers. Zij zijn gespecialiseerd in de verkoop van aardbeien. Het fruit is bestemd voor zowel de VS als Canada en bedient ook de Mexicaanse markt. Het bedrijf heeft 132 contracttelers, met een areaal beginnend bij 1 hectare tot sommigen met meer dan 45 hectare, wat overeenkomt met 10% van de exportmarkt in Centraal-Mexico.

Bustamante verklaarde dat de markten, vooral de Noord-Amerikaanse markt, momenteel 52 weken per jaar aardbeien vragen, met de beste smaak, consistentie, veiligheid en recentelijk, duurzaamheid. Daarom is de deelname van Mexico aan de wereldmarkt essentieel om dat doel te bereiken. "In ons geval exporteert Mexico aardbeien naar de Verenigde Staten van eind oktober tot maart, maanden waarin het aanbod van fruit aanzienlijk afneemt," legt hij uit. “De aardbeienteelt groeit sterk in de hoger gelegen gebieden van Centraal-Mexico, vooral in Michoacán en Jalisco. Dit stelt ons in staat om goed kwaliteitsfruit te hebben in maart - april en oktober, wat het exportvenster uitbreidt," voegt hij toe.

Blauwe bessen
Hij geeft aan dat de blauwe bessen in Mexico op twee manieren een overgang doormaken. Ten eerste genetisch, met de vervanging van het Biloxy-ras door nieuwe rassen met een betere grootte, smaak en consistentie. Ten tweede breidt de teelt zich uit naar andere gebieden, zoals Sinaloa of Baja California, voegt hij toe.

Bron: blueberriesconsulting.com

Publicatiedatum: