Schotland

Aardappelinnovatiecentrum wil aardappelwereld veranderen

Eerder dit jaar werd de oprichting van een National Potato Innovation Centre (NPIC) in het James Hutton Institute in Schotland aangekondigd. In het NPIC zal de hele sector samenwerken om nieuwe verbeteringen in de aardappelteelt aan te brengen.

Het centrum zal bestaan uit een ultramodern innovatiecentrum dat samenwerkt met alle belanghebbenden. Het NPIC is gevestigd in Schotland, maar werkt samen met nationale en internationale partners. Het zal een creatief cluster creëren om nieuwe rassen, duurzamere oplossingen, innovatieve producten en hooggekwalificeerde banen in nieuwe sectoren te creëren.

Prof. Ian Toth van het James Hutton Institute is sinds kort directeur van het NPIC: "In een tijdperk dat gekenmerkt wordt door toenemende zorgen over voedselzekerheid komen aardappelen naar voren als een baken van hoop. Veel landen vertrouwen op aardappelen als een belangrijke voedselbron en landen als China en India, maar ook regio's als Sub-Sahara Afrika, integreren aardappelen in hun strategische plannen om een consistent en duurzaam aanbod van voedzame voeding te garanderen. De eisen van klimaatverandering en behoud van biodiversiteit vragen om de snelle ontwikkeling van gewassoorten die zowel veerkrachtig als duurzaam zijn. Aardappelen, met hun inherente aanpassingsvermogen, zijn klaar om deze tuinbouwtransformatie te leiden."

"Hoewel de details van ons onderzoek in overleg met de sector worden bepaald, richten we ons op drie belangrijke onderzoekspijlers. De eerste daarvan is onderzoek en veredeling, waarbij moderne technieken worden gebruikt om de rijke genetische diversiteit te benutten die we in de Commonwealth Potato Collection hebben. We zullen verder gaan met de ontwikkeling van veerkrachtige teeltsystemen door verbeterde beheersystemen om het milieu te beschermen en de teelt in een veranderende wereld te optimaliseren. Tot slot zullen we alternatieve aardappelproducten onderzoeken, van eiwitten en plastics op basis van planten tot nieuwe producten voor gebruik in de geneeskunde of de cosmetische sector."

Bron: potatonewstoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.