Belemmeringen voor Europese retailers blijven hoog

Ierland: ALDI's partnerschappen tegen voedselverspilling voorkomen meer dan 1 miljoen kg aan afval
ALDI heeft aangekondigd dat het in Ierland 1,2 miljoen kilo voedselafval heeft voorkomen door zijn samenwerking met FoodCloud en Too Good To Go. Sinds de start van de samenwerking met Too Good To Go in januari 2023 heeft ALDI al 50.000 Surprise Bags geleverd. Deze tassen, die slechts €3,99 kosten, bevatten kwaliteitsvoedsel ter waarde van minstens €12, waaronder fruit, groenten, zuivelproducten, vlees, snacks en meer, dat anders verloren zou gaan.
Bron: retailnews.ie

Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize, benoemd tot nieuwe covoorzitter van het Consumer Goods Forum
Tijdens de jaarlijkse Global Summit van The Consumer Goods Forum (CGF) is bekendgemaakt dat Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize, en Dirk Van de Put, Chairman en CEO van Mondelēz International, zijn benoemd tot de nieuwe covoorzitters van het CGF.
Bron: aholddelhaize.com

VK: Salaris CEO Sainsbury's stijgt naar £5 mln
De baas van Sainsbury's kreeg vorig jaar bijna 5 miljoen pond in contanten en aandelen uitbetaald, ondanks een winstdaling bij de supermarkt. Het jaarlijkse salarispakket van Simon Roberts is 229 keer meer dan de gemiddelde werknemer bij de winkelketen. Het grootste deel van Roberts' salaris bestaat uit een bonus van 1,7 miljoen pond en 2,2 miljoen pond aan aandelen. Ondertussen worden consumenten geconfronteerd met de hoogste stijging van voedselprijzen in meer dan vier decennia.
Bron: bbc.com

Belemmeringen voor retailers in de EU blijven extreem hoog
De retail is een van de meest restrictief gereguleerde bedrijfssectoren in de EU, zo blijkt uit de bijgewerkte Retail Restrictiveness Indicator (RRI) van de Europese Commissie.

Covirán opent in mei zeven nieuwe winkels in Spanje
De Spaanse retailcoöperatie Covirán opende in mei van dit jaar zeven nieuwe supermarkten op haar thuismarkt, waardoor het verkoopoppervlak met 1.049 vierkante meter toenam. Twee van de openingen waren in Andalusië, twee in Cantabrië en één in Galicië, Catalonië en Aragon.
Bron: esmmagazine.com

Ozon verhoogt prognose voor omzet op e-commerce platform
E-commercebedrijf Ozon heeft haar groeiprognose voor de goederenomzet op zijn platform verhoogd tot meer dan 70% dit jaar, waardoor de certificaten van het bedrijf hoger kwamen te liggen en duidelijk beter presteerden dan de bredere Moskouse markt.
Bron: progressivegrocer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.