Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1/3 Ierse gezinnen verbouwt thuis AGF

Britse supermarkten beschuldigd van misleidende etikettering over herkomst van AGF

Kroatië: CVC Capital Partners overweegt overname van Studenac
Het in Luxemburg gevestigde durfkapitaalbedrijf CVC Capital Partners heeft naar verluidt interesse getoond in de overname van de Kroatische supermarktketen Studenac, zo meldden twee bronnen bekend met de zaak aan het Kroatische nieuwsportaal Lider.
Bron: esmmagazine.com

VK: Supermarkten beschuldigd van misleidende etikettering over herkomst van AGF
Retailers moeten het "land van herkomst" aangeven voor specifieke voedingsmiddelen, inclusief verse groenten en fruit, onbewerkt vlees, vis, wijn en olijfolie, maar de regels gelden over het algemeen niet voor bewerkt vlees of bevroren of verwerkte groenten en fruit. Onderzoekers van Which? vonden echter tijdens winkelbezoeken dat, zelfs wanneer het land van herkomst vereist was, dit soms ontbrak in de winkel, zoals het geval was met losse bloemkolen, courgettes en uien bij Sainsbury's en paprika's, meloenen en mango's bij Asda.
Bron: theguardian.com

Despar Italia handhaaft groei, investeert €100mln in 2024
Despar Italia, een consortium van zes voedseldistributeurs en aangesloten retailers, heeft een omzetstijging van 5,6% gerapporteerd in 2023 tot €4,4 miljard. Despar Italia is van plan om in 2024 €100 miljoen te investeren voor verdere netwerkuitbreiding, inclusief 35 nieuwe winkels en 33 renovaties, onder andere.
Bron: esmmagazine.com

Onderzoek onthult dat 1/3 Ierse gezinnen thuis voedsel verbouwt
Een derde van de Ierse gezinnen verbouwt thuis voedsel, en meer dan 80% heeft bevestigd dat ze dit graag zouden willen, volgens nieuw onderzoek van SuperValu en Grow It Yourself (GIY). Uit het rapport bleek ook dat 80% van de Ierse kinderen dagelijks groenten en fruit consumeert, waarbij 63% de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid haalt.
Bron: checkout.ie

VK: Waarschuwing voor lege schappen bij Morrisons vanwege staken over pensioenen
Honderden werknemers van de supermarktketen Morrisons zouden kunnen gaan staken, nadat hun werkgever wijzigingen in hun pensioenen heeft doorgedrukt, waardoor ze jaarlijks ongeveer £500 slechter af zijn. Ongeveer 1.000 Unite-leden die werken als magazijnvoorraadbeheerders, koks, kantinepersoneel en administrateurs worden uitgenodigd om te stemmen voor stakingsactie om hun pensioenen en nettoloon te beschermen.
Bron: unitetheunion.org

VK: Wortels en kaas behoren tot de 10 voedselmythes waar veel mensen in geloven
Wortels helpen je in het donker te zien, kaas bezorgt je nachtmerries en korsten maken je haar krullend, staat bovenaan de lijst van veelvoorkomende voedselmythes waar Britten in geloven, volgens een nieuwe studie. De studie, uitgevoerd door Funkin Cocktails ter gelegenheid van de lancering van Nitro Blue Raspberry Martini, onthulde dat ondanks dat het geen echt fruit is, meer dan een kwart van de Britten overtuigd is dat blauwe frambozen echt bestaan. De 10 meest voorkomende voedselmythes waar Britten in geloven: 1. Wortels helpen je in het donker te zien (70%) 2. Kaas eten bezorgt je nachtmerries (36%) 3. Korsten eten maakt je haar krullend (34%) 4. Kauwgom duurt zeven jaar om te verteren (33%) 5. Vitamine C voorkomt verkoudheid (32%) 6. Appelpitten eten zorgt ervoor dat ze in je maag groeien (30%) 7. Zout morsen brengt ongeluk (29%) 8. De vijfsecondenregel werkt als je eten op de grond laat vallen (29%) 9. Tomaten zijn groenten (27%) 10. Spinazie eten geeft je spieren (27%).
Bron: bedfordshirelive.co.uk

Publicatiedatum: