Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Franse supermarkten moeten klanten informeren over krimpflatie

Asda rapporteert winst +24%

EU: Snel veranderende retail wil consumentenvertrouwen veiligstellen
EuroCommerce, de Europese vereniging die kleine, middelgrote en grote retailers en groothandelaars vertegenwoordigt, presenteerde zijn consumentenagenda voor 2024-2029 tijdens de EU Consumententop.
Bron: eurocommerce.eu

Intermarché Portugal tekent bezorgpartnerschap met Uber Eats
Retailer Intermarché is een exclusieve samenwerking aangegaan met Uber Eats in heel Portugal. Deze samenwerking brengt meer dan 100 Intermarché supermarktlocaties naar het Uber Eats platform, wat de online boodschappenbezorgopties van Uber Eats aanzienlijk uitbreidt.
Bron: esmmagazine.com

VK: Asda meldt 24% stijging van onderliggende winst in 2023
Asda, de op twee na grootste supermarktketen van Groot-Brittannië, rapporteerde een stijging van 24% in de jaarlijkse winst die een stijging van 7,1% in de totale verkoop weerspiegelde en zei ook dat het zijn schuld had verlaagd. Asda, eigendom van de broers Zuber en Mohsin Issa en private equity firma TDR Capital, meldde dat de aangepaste EBITDA na huur, hun voorkeurswinstmaatstaf, 1,08 miljard pond ($1,33 miljard) bedroeg op een totale verkoop, exclusief brandstof, van 21,9 miljard pond.
Bron: reuters.com

Franse supermarkten moeten klanten informeren over krimpflatie
Vanaf 1 juli moeten supermarkten in Frankrijk klanten waarschuwen voor zogenaamde "krimpflatie", wanneer retailers of fabrikanten hun producten kleiner maken zonder de prijs te verlagen.
Bron: retaildetail.eu

Flitsbezorger Getir bereidt zich voor op vertrek uit de Britse markt
Getir, een van oorsprong Turkse onderneming, die ooit bijna $12 miljard (£9,7 miljard) waard was, staat op het punt de stekker uit zijn operaties in Groot-Brittannië te trekken, een zet die zorgen zou kunnen wekken voor ruim 1.000 banen. Sky News heeft vernomen dat Getir zich voorbereidt om aan te kondigen dat het zich terugtrekt uit de drie overgebleven Europese landen waarin het actief is: het VK, Duitsland en Nederland.
Bron: news.sky.com

VK: Milieuvriendelijke fruitdranken geserveerd bij Lumo-diensten
De in Tyneside gevestigde treinoperator Lumo is een partnerschap aangegaan met het Britse drankenmerk Flawsome Drinks om klanten milieuvriendelijk appelsap te bieden, gemaakt van klasse II en overtollige appelen.
Bron: news.railbusinessdaily.com

Italië: Altasfera overschrijdt omzetdrempel van €100 mln
Italiaanse cash & carry operator Altasfera heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door voor het eerst een omzet van meer dan €100 mln te behalen. Altasfera, geëxploiteerd door SPAR's Italiaanse retailpartner Maiora, bedient horecabedrijven in Midden- en Zuid-Italië.
Bron: esmmagazine.com

VK: Tesco beschuldigd van ondermijnen lokale winkels via zijn groothandelsbedrijf
Dorpswinkeliers zeggen dat Tesco hen consequent ondermijnt door producten in zijn winkels voor minder te verkopen dan via zijn groothandelsbedrijf, Booker, wat zorgen wekt over de macht van de grootste supermarktketen van het VK. Tesco, dat 27% van de Britse retailmarkt in handen heeft, kocht de cash-and-carry groep in 2017 voor £3,7 miljard, met de belofte dat de deal zowel shoppers als onafhankelijke retailers ten goede zou komen.
Bron: theguardian.com

MyPrice (Mere) ondervindt problemen met Belgische uitbreiding
De aankondiging van discounter MyPrice dat de opening van een vierde en vijfde Belgische winkel op handen was, was meer dan een beetje voorbarig. Beide winkels kampen met onvoorziene problemen: de opening in Antwerpen is vertraagd en de winkel in Bertrix gaat helemaal niet door.
Bron: retaildetail.eu

Publicatiedatum: