Overeenkomst ondertekend voor ontwikkeling Businesspark Vredenburgh fase II in Waddinxveen

Op maandag 5 juni ondertekenden de gemeente Waddinxveen en vastgoedontwikkelaar Wayland Developments een overeenkomst voor de ontwikkeling en bouw van Businesspark Vredenburgh fase II. Dit wordt een nieuw bedrijventerrein vlakbij de A12 aan de zuidkant van Waddinxveen, grenzend aan de Piet Stuurmanweg en de Vijfde Tocht. Met de ondertekening komt zowel de ontwikkeling van het businesspark als de ontwikkeling van de Noordkade een stap dichterbij, zo laat de gemeente Waddinxveen weten.

Ontwikkeling Vredenburgh fase II
Met het nieuwe Businesspark Vredenburgh fase II ontwikkelt Wayland Developments in samenwerking met de gemeente Waddinxveen een nieuw en modern bedrijventerrein dat voldoet aan de huidige maatstaven op het gebied van duurzaamheid, bereikbaarheid en kwaliteit. De ondertekende overeenkomst bevat afspraken tussen beide partijen over de realisatie van het bedrijventerrein en zo ook de wijziging van het bestemmingsplan. In totaal gaat het om ongeveer 25 hectare. De gemeente Waddinxveen wordt eigenaar van 10 hectare met een optie op nog eens 4 hectare.

Ruimte voor ondernemers Noordkade
De gemeente Waddinxveen wil het verouderde bedrijventerrein aan de Noordkade ontwikkelen tot een aantrekkelijke en duurzame woon-werkomgeving met ongeveer 1500 woningen. Voor bedrijven die nu aan de Noordkade gevestigd zijn is een nieuwe locatie belangrijk. Het nieuwe businesspark biedt hier meer dan voldoende ruimte voor. De gemeente Waddinxveen is dan ook verheugd dat de overeenkomst met Wayland Developments ondertekend is.

Wethouder Albert Kerssies: "De ondertekening biedt perspectief voor twee mooie projecten in Waddinxveen: de realisatie van een nieuw businesspark én de ontwikkeling van de Noordkade. Met de aankoop van de 14 hectare op het Businesspark Vredenburgh fase II maken wij de weg vrij voor ondernemers die momenteel aan de Noordkade gevestigd zijn om de overstap te kunnen maken naar dit nieuwe businesspark."

Bron: Gemeente Waddinxveen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.