"Nieuwe spelers parasiteren op Egyptische knoflookexport"

Het gaat goed met het Egyptische knoflookexportseizoen, volgens verklaringen van verschillende exporteurs, waaronder Anthony Mina, CEO van E2M.

"Het seizoen verloopt tot nu toe goed. De kwaliteit is nog steeds erg goed en de vraag is eveneens sterk. We profiteren van een tijd van het jaar waarin er niet veel concurrentie is met Egyptische knoflook in hetzelfde kwaliteitssegment, dus de vraag is groter dan het aanbod," licht Anthony de situatie toe.

Egyptische exporteurs concurreren momenteel met India en China, maar het is vooral de Spaanse concurrentie die zorgen kan baren. "Binnenkort komt er Spaanse knoflook aan en we zullen zien hoe de marktdynamiek zich ontwikkelt", zegt Anthony.

"De vraag is sterk, vooral vanuit Taiwan, Canada en Brazilië. Andere markten zoals Australië, de Verenigde Staten en Jordanië zijn langzamer dan normaal," voegt de exporteur toe. "Het beperkte aanbod tegenover de sterke wereldwijde vraag drijft de prijzen op, prijsstijgingen zijn aan de orde van de dag."

Het Egyptische knoflookseizoen wordt echter geconfronteerd met een onverwacht probleem. "Nieuwe spelers parasiteren op de land- en tuinbouwexportsector om de Egyptische deviezenwetgeving te omzeilen", zegt Anthony. "Importeurs zijn verplicht om een exportactiviteit te hebben om te voorkomen dat de nationale deviezenreserves uitgehold worden. Vandaag de dag springen steeds meer importeurs de land- en tuinbouwsector binnen, met als enige doel om deviezen te verdienen om hun importactiviteiten te ondersteunen."

De exporteur concludeert: "Deze mensen hebben niets te maken met agribusiness. Ze dumpen prijzen terwijl ze producten van zeer slechte kwaliteit verpakken. Dit schaadt de reputatie van het gewas en van alle Egyptische agri-exporteurs."

Voor meer informatie:
Mina Anthony
E2M
Tel: +201271227787
m.anthony@e2m-eg.com
www.e2m-eg.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.