Euro Gijbels start opleidingssessies voor groenten- en fruit retail personeel

"We voelden dat er bij het personeel een serieus gebrek is aan kennis over groenten en fruit"

Tholen - Er wordt steeds meer van retailpersoneel geëist op het gebied van verse groenten en fruit. Consumenten verlangen meer en meer informatie over wat er allemaal in de schappen ligt, maar ook de retail zelf wil graag goed opgeleide medewerkers. Het is de reden dat Euro Gijbels, in samenwerking met haar retailklanten, gaat starten met een opleiding voor het groenten- en fruitpersoneel. "De eerste opleidingssessie zal plaatsvinden op 22 juni op locatie bij Wilderhof in Borgloon", vertelt Danny Van Den Bergh van Euro Gijbels.

"We voelen dat er een serieus gebrek is aan kennis onder personeel in de retail over het product dat ze verkopen", gaat Danny verder. "Vanuit onze klanten kwam er daarom vraag naar meer opleiding voor haar mensen. Wij hebben daarop besloten deze opleidingssessies op touw te zetten, zodat we hen daarin kunnen ondersteunen. We geloven dat als je de mensen betrekt bij de teelt en bewaring van producten, dat ze zich er ook meer voor gaan interesseren."

Zo zal er dus op 22 juni een rondleiding plaatsvinden bij Wilderhof in Borgloon. "Daar zullen we met de rayon verantwoordelijken dieper in gaan op de producten. Hoe ze geteeld, geplukt en bewaard worden. Maar ook tips en tricks om consumenten mee te geven. Zo kunnen we het personeel meer betrekken in het verhaal van een product en kunnen we ze ondersteunen in hun uitleg naar de consument toe. De dag wordt vervolgens afgesloten met een diner in het veld tussen de aardbeien- en frambozenstruiken."

De eerste opleidingssessie richt zich dus voornamelijk op het zachfruit, waar het teeltbedrijf in gespecialiseerd is. "In de toekomst willen we echter ook gaan kijken naar andere specifieke producten. De bedoeling is dat we dit 4 keer per jaar zullen gaan organiseren. Deze eerste dag is voor onze Franstalige klanten en in september zullen we eenzelfde sessie doen voor onze Vlaamstalige klanten, waarna we in oktober een volgende sessie willen organiseren om zo door te blijven ontwikkelen."

"Deze zou dus net zo goed bij een hardfruit- of champignonteler plaats kunnen vinden", besluit Danny. "Dit zullen we echter volledig in samenspraak met onze klanten gaan bekijken. Waar is er behoefte aan extra kennis en waar kunnen we terecht voor een mooie dag. Op deze manier willen we graag ondersteuning bieden aan onze klanten en een extra beleving geven aan de producten naar de consumenten toe."

Voor meer informatie:
Danny Van Den Bergh
Euro Gijbels
Acaciastraat 21
2440 Geel – België
info@euro-gijbels.be
www.eurogijbels.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.