Growers United viert tienjarig bestaan

Op 17 juni a.s. vieren leden en medewerkers van Growers United het tienjarig bestaan met een zomerfeest. Growers United is in 2013 opgericht door een groep vruchtgroentetelers met als doel om door samenwerking in de vruchtgroentencategorie het rendement van de telers te verbeteren. Coöperatievoorzitter Jack Groenewegen: "Ondernemende leden zijn cruciaal voor het functioneren als krachtige coöperatie. In tien jaar tijd hebben we ons ontwikkeld van samenwerken naar samen ondernemen."


Jack Groenewegen voor het pand 

De afgelopen 10 jaar stonden in het teken van groei en ontwikkeling. Door autonome groei van de eigen leden en het aantrekken van nieuwe leden is Growers United uitgegroeid tot één van de grootste vruchtgroenteproducenten in Nederland. Bij de start in 2013 was Growers United een kleine speler met 35 bedrijven en 270 hectare. Nu zijn 37 bedrijven lid van de coöperatie en is het areaal 650 hectare.

Inmiddels werkt de coöperatie samen met partijen in Zuid-Europa en Noord-Afrika voor de jaarrond levering van vruchtgroenten. Door te investeren in marktdata en -kennis is Growers United steeds vaker de kennispartner van serviceproviders en retailers.

De activiteiten van de coöperatie zijn gericht op het realiseren van een sterkere positie voor de leden, zoals het ontwikkelprogramma Future Proof, coöperatie op aandelen, internationalisering, innovatie en versnelling verduurzaming van de productie. Een grote stap in de ontwikkeling van de coöperatie was de bouw van een gezamenlijke verpakkingshal en kantoor in Maasdijk in 2020 en dit jaar de bouw van een nieuw verpakkingsbedrijf voor blokpaprika’s in Zwaagdijk. De organisatie is klaar voor de toekomst, mede dankzij de bestuurlijke vernieuwingen die dit jaar zijn doorgevoerd.

Voor meer informatie: 
Growers United 
Honderland 899
2676 LV Maasdijk
Tel.: +31(0)174 286 237
www.growersunited.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.