T&G neemt ultramodern appelpakstation in gebruik

T&G Global laat een van de grootste appelpakstations op het zuidelijk halfrond bouwen, meer bepaald in Whakatū in Hawke's Bay, Nieuw-Zeeland. De sterk geautomatiseerde faciliteit, met een dakoppervlak van 1,7 hectare, zal in staat zijn om meer dan 125 miljoen kilo appelen per seizoen te verpakken zodra de bouw, die in twee fasen plaatsvindt, voltooid is. De huidige capaciteit wordt hiermee verdubbeld. 

CEO Gareth Edgecombe zegt dat het pakstation is gebouwd om tegemoet te komen aan de toekomstige wereldwijde vraag naar premium appelen uit Nieuw-Zeeland. "Met deze ultramoderne naoogstfaciliteit zullen we de volumegroei kunnen beheren, de productiviteit verhogen en ervoor zorgen dat ons fruit in uitstekende staat op de markt aankomt", zegt Gareth.

"Het pakstation, dat bijna $ 100 miljoen heeft gekost, wordt in twee fasen gebouwd en omvat automatisering en technologie, van het natte invoergebied en het sorteren op defecten tot de technologie voor het zacht behandelen van fruit, robotfruitverpakkers en palletiseermachines. Met deze technologie doen we meer met minder. De voltooiing van het pand en de installatie van de eerste verpakkingslijn van 220 meter is een echt eerbetoon aan het team. Het is immers een opmerkelijke teamprestatie geweest om het pakstation binnen het budget en op tijd op te leveren ondanks de arbeids- en materiaalbeperkingen van de voorbije coronaperiode. De nieuwe faciliteit stelt ons team in Whakatū in staat om 90-100 kisten per uur op één lijn te verpakken, waardoor de productiviteit stijgt tot 1 kist per persoon per uur. Als de tweede lijn is geïnstalleerd, kunnen we tot 190 kisten per uur verpakken, met een vergelijkbaar aantal mensen.

"We zien dit pakstation een sleutelrol spelen bij het creëren van meer waarde uit de unieke voordelen en intellectuele eigendom van Nieuw-Zeeland. In de afgelopen vijf jaar heeft T&G honderden hectaren herontwikkeld tot moderne 2D-teeltsystemen, met bijkomende aanplant van ons premium merk Envy™, dat op weg is om in 2027 een merk te worden dat $1 miljard waard is. Veel van onze onafhankelijke telerpartners hebben hetzelfde gedaan. Met het nieuwe pakstation kunnen we dit toegenomen volume opvangen en de economische groei van de regio, de sector en het land ondersteunen."

Als onderdeel van de kaitiakitanga-strategie (natuurbehoudsysteem van de Maori) van T&G is het pakstation ontworpen met veeleisende duurzaamheidsnormen. Het heeft watertanks van 1.200.000 liter, waardoor het water van hevige regenbuien kan worden opvangen. Hierdoor kan het bedrijf de impact op het publieke regenwatersysteem en lokale rivieren verminderen en gebruiken voor irrigatie van bomen en vegetatie op het terrein. Bovendien zorgt het filtersysteem van het pakstation ervoor dat er minder water uit de eigen bron wordt gebruikt.

Voor meer informatie:
Angela Hayes
T&G Global Limited
Tel: +64 21 190 5495 (Nieuw-Zeeland)
angela.hayes@tandg.global 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.