Mogelijke 'graaiflatie' zorgt voor spanning tussen Tweede Kamer en Ahold Delhaize

"Waar is uw moraal?", vraagt SP-leider Lilian Marijnissen aan Casper Assinck van Ahold Delhaize, zo schrijft AD. Het geeft de stemming weer in de Tweede Kamer gisteren waar hard werd uitgehaald naar de bedrijfstop van het moederbedrijf van Albert Heijn. Want verhoogt het bedrijf stiekem de prijzen iets extra nu de inflatie hoog is? Is er sprake van graaiflatie?

"Mensen die werken bij Etos (ook onderdeel van Ahold Delhaize, red.) zijn in loon gedaald. U durft te stellen dat dit in verhouding staat met de beloningen in de top? U geeft ingestudeerde antwoorden. Maar u kan toch niet met droge ogen beweren dat de winsten in verhouding staan tot de lonen?", zo stelde Jesse Klaver van Groenlinks. 

De Topman van Ahold beet echter van zich af en stelde dat "de gemiddelde beloning van medewerkers is gestegen."’ Dat er sprake is van graaiflatie wijst hij van de hand. "Het grootste deel van onze winst komt momenteel uit de VS." Lees hier meer.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.