Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruidor neemt Vivy Fruits over

Op 5 mei 2023 heeft Fruidor Terroirs het Franse Vivy Fruits, gevestigd in het departement Maine-et-Loire officieel overgenomen.

Vivy Fruits, gespecialiseerd in de teelt en handel van groenten uit de Loirevallei, versterkt de nationale strategie en de diverse regionale posities van Fruidor Terroirs in het westen van Frankrijk. Vivy Fruits is opgericht in 1978 en behoort sinds 2003 tot Groupe Subery, een in Rennes gevestigde groothandelaar.

Om zich opnieuw op de kernactiviteiten als groothandelaar te kunnen concentreren, besloot familie Subery Vivy Fruits te verkopen aan Fruidor, een bekende speler binnen de AGF-sector in Frankrijk. In het kader van deze overname zet Fruidor zich in voor het behoud van de lokale werkgelegenheid en de bevoorrechte relaties met de partnertelers en klanten van Vivy Fruits.

Vivy Fruits is gespecialiseerd in het telen van trosgroenten (als radijsjes, wortelen, uien en rapen), vergeten groenten (als pastinaken, aardperen en koolrapen...) en andere groenten als asperges, sperziebonen, erwten en tuinbonen. Op die manier zal Vivy Fruits bijdragen aan de consolidatie van het assortiment van Fruidor Terroirs, de positie van  Fruidor Terroirs in het Loiredal versterken en dienen als aanvulling op de vestigingen in Sologne en Nantes.

Het team is gevestigd in het hart van teeltregio Saumur en selecteert groenten van 100 lokale telers. Om alle groenten te kunnen verzamelen, te kunnen verpakken en te kunnen verzenden, heeft het bedrijf bovendien nog een magazijn op de MIN markt van Vivy.

Voor meer informatie: 
fruidor.fr

Publicatiedatum: