Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lore van Aert, Special Fruit

"Kaki blijft populairste persimmonvariëteit, maar ook sharonfruit wint laatste jaren terrein"

Tholen - Bij Special Fruit is het nieuwe seizoen van het Zuid-Afrikaanse sharonfruit weer losgebarsten. De importeur werkt al sinds enkele jaren na de oprichting van het bedrijf met sharonfruit. "Zuid-Afrika heeft dit jaar een hele mooie oogst. We zien dit jaar voornamelijk kleine maten", vertelt aankoopster Lore van Aert.

Het sharonfruit moet niet verward worden met de kaki, een andere variëteit binnen de groep van persimmons. In tegenstelling tot de kaki bevat sharonfruit geen tannine en ook (bijna) geen pitten. Bovendien is de sharon platter van vorm dan de meer langwerpige kaki. "De kaki blijft de populairste van de persimmon familie, maar sharonfruit wint bij Special Fruit wel meer klanten de laatste jaren", vertelt de aankoopster.

Naast Zuid-Afrika importeert Special Fruit ook sharonfruit uit Israël en Brazilië, evenals de bekende Rojo Brillante kaki uit Spanje. "De Fuyu uit Brazilië is een variëteit zonder looizuur die, wanneer rijp, een oranje tot rood-oranje kleur heeft en heerlijk zoet smaakt. Na het oogsten blijft de vrucht nog 2 tot 3 weken stevig. De vrucht van het ras Triumph is meestal pitloos en het vruchtvlees van het rijpe fruit is lichter oranje dan van de andere variëteiten", aldus Lore.

De afzet van het sharonfruit is bij Special Fruit hoofdzakelijk gericht op de supermarkten in de Benelux en Scandinavië. "We verwachten dit seizoen stabiele seizoensprijzen, in lijn met vorig jaar", besluit Lore.

Voor meer informatie:
Lore van Aert
Special Fruit 
Europastraat 36
2321 Meer, België
Tel: +32 3 317 12 52 
Lore.VanAert@specialfruit.be
www.specialfruit.be