Discounter snelst groeiende in Frankrijk

VK: Asda opent 150e Asda On the Move gemakswinkel
Asda heeft zijn 150e Asda On the Move winkel geopend, in samenwerking met EG Group. Dit is de laatste mijlpaal in zijn ambitieuze plannen om tegen eind 2023 200 van deze gemakswinkels langs de weg uit te rollen. De 150e Asda On The Move winkel is gevestigd in Baynards Green Services in Bicester, Oxfordshire, en wordt de derde Asda On the Move in de regio. De winkel heeft meer dan 1.300 merk- en huismerkproducten in voorraad om een uitgebreider aanbod aan verse en gekoelde producten te bieden dan traditioneel te vinden is in tankstations.
Bron: corporate.asda.com 

Discounter snelst groeiende in Frankrijk in Q1
Bij de discounters is het marktaandeel in Frankrijk in het eerste kwartaal van 2023 met 0,4 procentpunt gestegen tot 11 procent van de marktomzet, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Kantar. Aangevoerd door Aldi, die zijn marktaandeel tijdens het kwartaal uitbreidde tot 3,0 procent (een winst van 0,2 procentpunt), en Lidl, die nu op 8 procent zit (een winst van 0,1 procentpunt), waren de discounters het snelst groeiende tijdens de periode.
Bron: esmmagazine.com 

Carrefour neemt de activiteiten van Cora in Roemenië over
Carrefour kondigt een overeenkomst aan met Louis Delhaize Groep voor de overname van haar activiteiten in Roemenië, waaronder 10 Cora hypermarkten en 8 Cora Stadswinkels, en bijna 2.400 werknemers. Deze acquisitie zal de aanwezigheid van Carrefour in Roemenië consolideren, met hypermarkten op toplocaties, die zullen worden omgebouwd tot Carrefour-formules en -merk. De fusie hangt met name af van de goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting eind 2023 zijn afgerond.
Bron: carrefour.com 

Zummo onderzoekt enkele nieuwe trends in de supermarkt
Zummo heeft enkele van de nieuwe consumententrends opgesomd waar supermarkten rekening mee moeten houden. To-Go Service: producten zoals vers geperste sappen worden gepresenteerd als voedzame, gezonde en milieuvriendelijke opties die populair zijn bij het publiek. Andere interessante producten in het to-go formaat zijn verpakkingen van vers gesneden fruit, zoals ananas, watermeloen of ander fruit.
Bron: esmmagazine.com 

SPAR Spanje partners versterken afzet en werkgelegenheid
SPAR Spanje partner Grupo Upper in Cartagena opende onlangs een nieuw gekoeld distributiecentrum, waardoor werkgelegenheid ontstond voor 65 nieuwe medewerkers. Verdere groei in het aantal medewerkers is bij de in Tarragona gevestigde partner Fragadis te zien, die extra personeelsleden aantrekt voor de winkels in het kustgebied voor het naderende zomerseizoen.
Bron: spar-international.com 

Top 10 supermarktketens in Turkije
Hier is een overzicht van de top tien supermarktketens in Turkije, volgens hun meest recent beschikbare volledige jaaromzet - let wel: sommige van deze gegevens zijn enkele jaren oud. Alle gegevens zijn afkomstig van Retail-Index (www.retail-index.com)
1. BIM omzet: €5,38 miljard (2016);
2. Migros omzet: €3,28 miljard (2018);
3. Metro C&C omzet: €985 miljoen (2020);
4. SOK Market omzet: €1,289 miljard (2013);
5. A101 omzet: €1. 172 miljard (2013);
6. Carrefour omzet: ca €800 miljoen (2018);
7. Bizim Toptan omzet: €784 miljoen (2014);
8. Yimpas omzet: €498 miljoen (geschat);
9. Kiler omzet: €266 miljoen (2013);
10. Adese/Adesem omzet: €208 miljoen (2013).
Bron: esmmagazine.com 

Amazon overtreft verwachtingen in resultaten eerste kwartaal en aandelen maken sprong van 11%
De Amazon aandelen hebben een sprong van meer dan 11 procent gemaakt, omdat de inkomsten uit de cloud en reclame de ramingen voor het eerste kwartaal van het jaar hebben overtroffen. De e-commerce gigant, die midden in een fase van intensive kostenbesparing zit, waaronder het ontslaan van 27.000 werknemers, zei dat de inkomsten voor het kwartaal $127,4 miljard bedroegen, een groei van 9 procent vergeleken met de $116,4 miljard die het in dezelfde periode vorig jaar rapporteerde.
Bron: theguardian.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.