86 procent van telers stemmen in met fusie

Telers bevestigen vertrouwen in integratieproject BelOrta en Belgische Fruitveiling

De BFV-telers hebben de afgelopen weken overtuigend ingestemd met de vooropgestelde integratieoefening met BelOrta. Tot eind maart kregen betrokken telers de kans om in te tekenen bij BelOrta. De vooropgestelde doelstelling werd ruim overtroffen: 86% heeft alle vertrouwen in dit toekomstproject van de coöperatieve fruitsector, zo melden de veilingen.

Eind 2022 ondertekenden BelOrta en BFV een juridisch principeakkoord waarbij alle activiteiten samengebracht worden onder de BelOrta-fruitwerking, met behoud van en respect voor de uitgebouwde activiteiten van BFV in de belangrijkste productieregio’s en marktsegmenten. De afgelopen weken werden hiertoe de nodige infovergaderingen en individuele contactmomenten georganiseerd. Tot en met 31 maart konden de bij BFV aangesloten telers instemmen om hun aandelen aan BelOrta te verkopen en daaraan gekoppeld toe te treden tot BelOrta. De vooropgestelde doelstelling werd ruim overtroffen: 86% ging op het aanbod in.

Maandagmiddag werden de ondernemingsraden van beide organisaties geïnformeerd over dit resultaat. Alle medewerkers van BFV en haar dochterondernemingen krijgen de garantie hun expertise verder ten dienste te kunnen stellen van de geïntegreerde coöperatie.

Doelstelling blijft om tegen uiterlijk 1 juli 2023 volledig operationeel van start te kunnen gaan.

Verwacht wordt dat het overleg met de bevoegde mededingingsautoriteiten immers tegen dan zal resulteren in een finale goedkeuring van dit uniek en toekomstgericht project.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32(0)15 55 11 11
info@belorta.be    
www.belorta.be  

Belgische Fruitveiling (BFV)
Montenakenweg 800
3800 St. Truiden, België
+32 11 69 34 11
bfv@bfv.be   
www.bfv.be             


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.