Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AVN teleurgesteld over adviesrapport btw

Branchevereniging voor AGF-detaillisten AVN is ronduit teleurgesteld over het advies dat onderzoeksbureau SEO voor het kabinet heeft opgesteld naar de mogelijkheden en consequenties van een verlaagd btw-tarief op AGF. Het advies geeft aan dat de gevolgen van btw-verlaging op AGF-consumptie zeer beperkt zullen zijn, terwijl de kosten voor de rijksbegroting heel fors worden. Een subsidie op AGF-consumptie voor mensen met een (zeer) beperkte portemonnee is volgens het onderzoeksbureau een beter alternatief. Voor meer informatie en het gehele rapport, klik hier.

AVN gaat door met lobby
AVN zet haar lobby voort. Het is nu aan het Kabinet om, vanuit het regeerakkoord en mede op grond van dit advies, tot besluitvorming te komen. We geloven nog steeds in nut en noodzaak van een verlaagd btw-tarief op AGF, maar ook alternatieve consumptiestimulering voor mensen met een beperkte portemonnee zijn passende mogelijkheden, mits dit op de juiste manier en zonder veel administratieve rompslomp georganiseerd kan worden.

Als er meer informatie over de vervolgstappen bekend is, zullen we dit melden.

Publicatiedatum: