samen met Saudi Greenhouses

Plantlab opent indoor farms in Midden-Oosten en Noord-Afrika

Plantlab gaat samen met Saudi Greenhouses indoor farms bouwen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Beide bedrijven tekenden daartoe gisteren een samenwerkingsovereenkomst. De eerste locatie opent het eerste kwartaal volgend jaar in Riyad in Saoedi-Arabië, pal naast het kassencomplex van Saudi Greenhouses.

De samenwerkingsovereenkomst werd op 29 maart ondertekend op het ministerie van Energie, Water en Landbouw, in het bijzijn van Ahmed Saleh Al-Khamshi, vice-minister van Landbouw, en Mohammed Alohaly, managing director Voedsel en Landbouw van het ministerie van Investeringen.


Plantlab-CEO Eelco Ockers (links) en Mohammed Al Rasheed, CEO van Saudi Greenhouses bij de ondertekening van de  samenwerkingsovereenkomst 

De eerste locatie in Riyad zorgt al voor een groot aantal banen voor mensen uit de regio en past bij ‘Saudi Vision 2030’, het strategisch raamwerk om de afhankelijkheid van olie te verminderen en de economie te verbreden. De locaties die hierna nog geopend worden zorgen nog voor honderden extra banen.

Saudi Greenhouses begon zijn activiteiten in 1987 met de exploitatie van 8 ha kassen in het Al-Kharj-gebied. Vandaag de dag beheert het bijna 75 ha kassen in Saudi-Arabië en heeft het belangen in de tuinbouwproductie en marketing in landen variërend van de VAE tot Marokko.

Investering van 250 tot 300 miljoen euro
Binnen drie tot vijf jaar wil Plantlab minstens tien indoor farms bouwen, een investering in de regio van 250 tot 300 miljoen euro. De eerste locatie ligt net buiten Riyad en zal gebruikt worden om sla te kweken. Deze wordt via het netwerk van Saudi Greenhouses lokaal afgezet, waardoor de impact op het milieu minimaal is.

De productielocaties van Plantlab kunnen overal ter wereld staan, zelfs op onvruchtbare grond of midden in stedelijke gebieden. Er zijn volgens de indoortelers geen bestrijdingsmiddelen nodig. De gewassen groeien dankzij temperatuur-, vocht- en lichtregulatie uit tot hun volledige potentie, terwijl er 95 procent minder water nodig is. Licht komt van speciaal ontwikkelde LED’s, die de specifieke kleur licht geven die de plant nodig heeft voor fotosynthese.

Voedselzekerheid in de regio
Mohammed Al Rasheed, CEO van Saudi Greenhouses: “Saudi Greenhouses heeft de ambitie om meer lokaal geproduceerd voedsel te leveren. Duurzame producten, goede kwaliteit, 365 dagen per jaar. De voedselzekerheid in de regio wordt hierdoor veel groter.”

Eelco Ockers, CEO van Plantlab: “Door deze samenwerking kan de voedsel- en landbouwsector in de regio flink groeien. Met onze technologie en kennis van indoor farming helpen we Saoedie-Arabië om zijn doelen op dit gebied te realiseren.”

Jawid Bunyadi, directeur business development van Plantlab Middle East: “Deze samenwerking is puur gericht op het lokaal verbouwen van vers voedsel. We zullen bijdragen aan het verbeteren van het milieu, de handelsbalans, het creëren van nieuwe banen en de diversificatie van de Saoedische economie.

Voor meer informatie: 
PlantLab
info@plantlab.com 
www.plantlab.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.