Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Top 10 supermarktketens in Tsjechië

Top 10 van supermarktketens in Tsjechië
Hier volgt een overzicht van de tien grootste supermarktketens in Tsjechië, op basis van hun meest recente omzet over het hele jaar. Alle gegevens zijn afkomstig van Retail-Index (www.retail-index.com).

  1. Lidl omzet: € 2,9 mld (2021);
  2. Rewe omzet: € 2,8 mld (2021);
  3. Kaufland omzet: € 2,6 mld (2022);
  4. Ahold Delhaize omzet: € 2,4 mld (2021);
  5. Tesco omzet: € 1,7 mld (2022);
  6. Makro omzet: € 1 mld (2022);
  7. Globus omzet: € 995 mln (2022);
  8. JIP omzet: € 520 mln (2021);
  9. Coop omzet: € 353 mln (2021);
  10. Norma omzet: € 99 mln (2021).
    Bron: esmmagazine.com 

Italië: Esselunga opent nieuwe supermarkt in Albenga
De Italiaanse retailer Esselunga heeft de opening aangekondigd van zijn eerste supermarkt in Albenga in de regio Cime di Leca in Italië. Het bedrijf heeft ook groente- en fruitkramen met meer dan 500 geselecteerde producten en het Esselunga Bio-assortiment.
Bron: esmmagazine.com 

Voedselprijzen stuwen Britse winkelprijsinflatie naar nieuw hoogtepunt
Door de stijgende voedselprijzen is de jaarlijkse inflatie in Britse winkels in maart gestegen tot het hoogste niveau in minstens 18 jaar, zo blijkt uit gegevens van de sector. Volgens het British Retail Consortium steeg de totale winkelprijs-inflatie van 8,4% in februari naar 8,9%, de grootste stijging sinds het British Retail Consortium (BRC) in 2005 begon met het bijhouden van gegevens. "De prijzen van groenten en fruit stegen doordat slechte oogsten in Europa en Noord-Afrika de beschikbaarheid verslechterden en de import duurder werd door het zwakker wordende pond", zei Helen Dickinson van BRC.
Bron : reuters.com 

Nederlandse consument kocht vorig jaar vaker bio-producten
Naast een grotere vraag heeft ook de inflatie een grote rol gespeeld in de stijgende omzet van de verkoop van bio-voeding, die vorig jaar met 25% is gestegen, zo blijkt uit een studie van marktonderzoeksinstituut GfK. De omzet in bio-producten bedroeg in 2022 ongeveer € 1,4 mld. De inkomsten uit andere voedingsmiddelen namen ook toe, maar de bio-omzet groeide sneller, aldus GfK. Dat komt onder meer doordat er meer biologische groenten, fruit en zuivel in de supermarkten werden aangeboden.
Bron: nltimes.nl 

Frankrijk: Carrefour hypermarkt bekroond met 'anti-voedselverspilling' certificaat
De hypermarkt van Carrefour in Montesson heeft van Bureau Veritas een certificaat ontvangen voor het tegengaan van voedselverspilling na een audit van de winkel en het hoofdkantoor van de groep. Het bedrijf beweert de eerste retailer in Frankrijk te zijn die het certificaat heeft verkregen.
Bron: esmmagazine.com 

Producten op aanvraag: Valmiera leidt Letland naar nieuw type markt
Een jaar geleden, in maart, ging in Valmiera een nieuwe vorm van rechtstreekse handel van start: een Reko-markt. Deze is gebaseerd op eerdere bestellingen van de koper via sociale netwerken, maar de teler of de thuisteler verdeelt het product op een bepaalde dag en een bepaald uur onder de klanten.
Wat zijn de conclusies na het eerste jaar? De Letse Radio sprak met de vertegenwoordigers van de markt. "Verse producten! We zijn tevreden, we komen hier het hele jaar door."
Bron: eng.lsm.lv 

VK: Issa broers dicht bij samenvoeging Asda en EG tankstations in deal van € 13,6 mld
De miljardair-eigenaars van Asda zijn hard op weg naar een grootschalige fusie tussen de supermarktketen en hun tankstations in het Verenigd Koninkrijk als onderdeel van hun inspanningen om de schuldenlast van hun tankstationimperium te verminderen. Volgens The Times hopen de gebroeders Issa en TDR Capital, die samen eigenaar zijn van beide bedrijven, Asda en de Britse divisie van EG Group tegen eind volgende maand te fuseren.
Bron: retailgazette.co.uk 

Britse Ocado Retail handhaaft winstverwachting na kwartaalomzetstijging
De Britse online supermarkt Ocado Retail handhaaft zijn financiële vooruitzichten voor het hele jaar na een omzetstijging van 3,4% in het eerste kwartaal, dankzij meer klanten die van zijn diensten gebruikmaken. De onderneming verklaarde dat de omzet van de retailer in de 13 weken tot 26 februari € 664 mln bedroeg, tegenover € 642 mln in dezelfde periode vorig jaar.
Bron: reuters.com 

VK: Tesco kondigt subsidieprogramma van € 5,6 mln aan om scholen meer geld te geven voor extra eten en gezonde activiteiten
Duizenden schoolkinderen in het Verenigd Koninkrijk zullen profiteren van een nieuw subsidieprogramma dat deze zomer van start gaat en dat € 5,6 mln aan subsidies verstrekt om hen een gezondere, actievere en sterkere start in het leven te geven. Scholen kunnen via Groundwork een subsidie van maximaal € 1.706 aanvragen voor activiteiten die gericht zijn op het verstrekken van voeding aan leerlingen, zoals fruit voor ontbijtclubs of snacks voor de hele dag en voor materiaal voor buiten- en binnenactiviteiten.
Bron: tescoplc.com 

VK: Discounters scoren bij prijsinflatie levensmiddelen van 17,5%
In de vier weken tot 19 maart bedroeg de inflatie van de levensmiddelenprijzen in het Verenigd Koninkrijk 17,5%, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Kantar. De verkoop van levensmiddelen steeg met 8,6% in de meest recente periode van 12 weken.
Bron: esmmagazine.com 

GrubMarket breidt levering van producten aan Oekraïne en Roemenië uit
GrubMarket heeft aangekondigd dat het zijn levering van AGF aan de Oost-Europese landen Oekraïne en Roemenië heeft uitgebreid. Door de levering van AGF aan Oekraïne, Roemenië en andere Oost-Europese landen uit te breiden, positioneert GrubMarket zich om uitdagingen zoals wereldwijde voedseltekorten en geopolitieke verstoringen van de wereldwijde voedselvoorzieningsketen aan te pakken.
Bron: prnewswire.com 

Publicatiedatum: