Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vakbonden België dreigen met staking in hele retailsector

Leveranciers getroffen door staking Delhaize

Vele Delhaize-winkels waren de voorbije weken dicht door stakingen, waardoor minder verse voeding nodig was. Daarnaast was er ook een blokkade in het Delhaize-distributiecentrum van Zellik, zo schrijft Distrifood. Dit alles heeft zowel negatieve gevolgen voor de leveranciers van de supermarktketen als voor het voedsel, dat verloren is gegaan.

Ook REO Veiling in Roeselare moest de afgelopen weken op zoek naar andere klanten, omdat Delhaize minder verse groenten kocht. "Het waardeverlies van de producten, het overaanbod van niet afgenomen producten, de logistieke kost en het ompakken, kost zeker tien- tot honderduizenden euro’s", legt Dominiek Keersebilck uit in Het Journaal.

De stakingen lijken zich echter niet te beperken tot Delhaize. Retail Trends meldt dat twee Belgische vakbonden dreigen met stakingen in de gehele retailsector. Ze willen dat medewerkers bij franchisers dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgen als medewerkers bij ketens. De bonden grijpen de situatie bij Delhaize aan voor een pleidooi voor één statuut voor de hele sector. "Gelijk loon voor gelijk werk is een basisrecht", zegt vakbond ACV Puls.

Publicatiedatum: