Morrisons bevriest of verlaagt prijzen van meer dan 1.000 producten

Portugese Sonae boekt meer winst door eenmalige baten ondanks krappe retailmarges
Sonae, eigenaar van Portugals grootste foodretailer, meldt een stijging van de nettowinst over het vierde kwartaal met 21% doordat eenmalige kapitaalwinsten het effect van de hoge inflatie en energiekosten op zijn supermarkten ruimschoots compenseerden. Het conglomeraat boekte een nettowinst van € 132 mln in de drie maanden tot 31 december na het boeken van € 142 mln aan eenmalige meerwaarden, voornamelijk uit de verkoop van activa.
Bron: reuters.com 

Spanje: El Corte Inglés test nieuw supermarktconcept
De Spaanse retailer El Corte Inglés heeft zijn winkelcentrum Preciados in Madrid gerenoveerd en een nieuw supermarktconcept met een open restaurant geïntroduceerd. Het biedt meer dan 120 verschillende artikelen, gericht op seizoensgebonden producten, waarbij stoofschotels, groenten, seizoensgroenten, rijst, Aziatische gerechten, crèmes en zelfgemaakte desserts in het oog springen, meldt Europa Press.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Morrisons bevriest of verlaagt prijzen van meer dan 1.000 producten
Morrisons verlaagt de prijzen van nog eens 490 producten en verlengt de toezegging aan zijn klanten dat het meer dan 1.000 prijzen gedurende ten minste acht weken laag zal houden. De prijsverlagingen gelden voor een breed scala aan dagelijkse producten, waaronder zuivel, vlees en vis, groenten en fruit, diepgevroren producten, babyartikelen en diervoeding.
Bron: thetelegraphandargus.co.uk 

VK: Aldi verhoogt loon terwijl supermarkten strijden om personeel
Aldi heeft zijn winkelpersoneel de derde loonsverhoging in 12 maanden gegeven en sluit zich daarmee aan bij andere bedrijven die de lonen hebben verhoogd vanwege een tekort aan arbeidskrachten. Het supermarktconcern verhoogt het beginsalaris tot € 13,08 per uur op nationaal niveau en tot € 14,70 in Londen.
Bron: bbc.com 

VK: Dole Sunshine introduceert assortiment fruitpotten met plantaardige 'crème'
Specialist in verpakt fruit Dole Sunshine Company heeft een nieuw assortiment Fruit & Cream-toetjes op de markt gebracht. Het nieuwe product wordt gemaakt met plantaardige room en is verkrijgbaar in twee smaken: Appel & Kaneel en Perzik & Vanille.
Bron: talkingretail.com 

Britse John Lewis wil einde aan 100% personeelsbezit 
De Britse retailer John Lewis, die voor 100% in handen is van zijn personeel, overweegt zijn partnerschapsstructuur te verwateren, zo meldt The Sunday Times. Volgens het rapport zou het bedrijf overwegen slechts een minderheidsbelang te verkopen en zou het prioriteit geven aan het behoud van een meerderheidsbelang van de werknemers.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.