Agrarische zoetwatermarkt toont innovatieve oplossingen

Afgelopen dinsdag 7 maart vond op het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland een agrarische zoetwatermarkt plaats. Op initiatief van ZLTO, Agrarisch Schouwen-Duiveland en Zoetwateracademie werden allerlei vormen van innovatieve zoetwateroplossingen bij elkaar gehaald.Bezoekers konden in gesprek gaan met leveranciers en adviseurs van zoetwaterinnovaties. Er waren informatieve presentaties waarin ook ervaringen werden gedeeld van agrarische ondernemers die al stappen gezet hebben om zoetwater op een innovatieve manier vast te houden en te gebruiken.

Ook konden bezoekers zich verdiepen in de agrarische voucherregeling voor Schouwen-Duiveland met behulp van AddVision. In de stand van ZLTO/CZAV werden de ervaringen en werkwijze van BodemUP gedeeld. Op de beursvloer kon daarnaast informatie verzameld worden over druppelirrigatie, ondergrondse wateropslag en zoetwaterbassins.

Kijk voor meer informatie op de website van Living Lab Schouwen-Duiveland.

Bron: ZLTO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.